Importanta publicitatii online

In ultimii ani domeniul publicitatii a crescut enorm de mult, acest lucru putand fi sesizat si de oamenii obisnuiti atunci cand ies pe strada. Publicitatea poate fi realizata sub mai multe forme, de la bannerele pe care le vedem peste tot in oras, afisele de pe stalpi, panourile publicitare si pana la pliantele pe care le gasim in cutia postala.
Toate acestea sunt cheltuieli enorme, pentru o firma care doreste sa se faca cunoscuta, iar de cele mai multe ori se dovedesc a nu fi foarte eficiente, iar de cele mai multe ori se dovedesc a fi inutile.
De cativa ani pe piata publicitatii a inceput sa isi faca simtita prezenta publicitatea online, prin intermediul internetului. Studiile descriu acest fenomen al publicitatii online ca fiind cel mai eficient si totodata ca este cel care pe viitor va avea cele mai mare sanse de promovare pe piata a unui produs.
Importanta publicitatii online (pe internet) a crescut si va continua sa creasca, datorita numarului sporit de persoane care cauta produse si servicii cu ajutorul internetului. Asadar, publicitatea prin intermediul internetului este, si va fi in continuare, cea mai eficienta, si totodata cea mai ieftina, metoda de promovare al unei companii, al unui produs.
Publicitatea online are acelasi scop ca si publicitatea prin mijloace clasice: popularizarea brandului, a produselor si a serviciilor, precum si generarea de clienti. Spre deosebire insa de publicitatea prin mijloace clasice (spoturi publicitare radio/TV, panouri publicitare sau chiar publicitate in presa scrisa), publicitatea online este mult mai accesibila.