Importanta imbunatatirii unui teren

Ce este terenul imbunatatit?

Imbunatatirea terenurilor este procesul de transformare a terenurilor neutilizate sau utilizate in mod diferit intr-un santier pregatit pentru constructii pentru cladiri comerciale, rezidentiale sau industriale. Poate include o serie de probleme secundare de proiectare, cum ar fi drenajul, sapaturile, pavajele si zonarea / utilizarea terenului, care trebuie abordate ca parte a procesului de dezvoltare. Pamantul brut, neatins, este considerat a fi „neimbunatatit”.

Cum functioneaza terenul imbunatatit

Natura imbunatatirilor aduse terenurilor poate avea un efect semnificativ asupra evaluarilor impozitului pe proprietate. Potentialul de conectare la utilitati ar avea cel putin un anumit efect, dar ridicarea unei locuinte sau a unui depozit pe proprietate ar duce la o crestere semnificativa a valorii evaluate. Imbunatatirile aduse oricarei structuri situate pe teren ar creste, de asemenea, valoarea si, in consecinta, impozitele pe proprietate.

Tipuri de terenuri imbunatatite

Majoritatea agentilor si brokerilor imobiliari lucreaza cu unul dintre cele trei tipuri de proprietati : terenuri vacante, proprietati rezidentiale sau proprietati comerciale. Aceste tipuri de proprietati reprezinta marea majoritate a transferurilor imobiliare.

Poate doriti sa va restrangeti atentia ca agent sau broker nou la unul sau la aceste tipuri de proprietati. Un studiu al numarului de proprietati ale fiecarui tip din zona dvs., impreuna cu valorile lor relative, ar trebui sa indice posibilele recompense financiare ale lucrului cu acestea.

Tipuri de tranzactii funciare

Primele patru tipuri de tranzactii cu terenuri brute sunt similare, dar diferite. In mod ideal, unele terenuri vor ramane intotdeauna in stare bruta, deoarece exista multe zone frumoase, dar exista multe modalitati viabile de a dezvolta terenurile si de a le face utile populatiei si economiei.

Tipurile de brokeraj funciar includ:

  1. Ferme
  2. Pamant nedezvoltat
  3. Teren care se afla inca in stadiile incipiente ale dezvoltarii
  4. Subdiviziuni si loturi

Cerinte pentru utilizarea terenului

Exista trei elemente de baza implicate in controlul utilizarii terenului:

Planul:  municipalitatile dezvolta planuri generale pentru utilizarea terenurilor lor, a traficului si a zonelor comerciale si rezidentiale, precum si a scolilor si parcurilor comunitare.

Coduri de zonare: codurile de zonare, legile sau ordonantele sunt dezvoltate pentru a specifica ce utilizari ale terenului si tipuri de cladiri vor fi permise in anumite zone.

Permisele de zonare: permisele de zonare aplica ordonantele de zonare. Autorizatiile trebuie in general acordate pentru toate utilizarile si structurile.

Un judet sau o municipalitate trebuie sa stabileasca mai intai utilizarile acceptate pentru terenurile vacante in elaborarea unui plan de crestere, precum si proportiile pentru fiecare utilizare si regulile de implementare a planului. In functie de zona, aceasta poate include utilizarea terenurilor in scopuri rezidentiale, comerciale sau industriale.

Procesul de imbunatatire teren trebuie realizat de catre companiile autorizate precum Terratest Geotehnic, care utilizeaza in acest proces coloanele de balast.