Implant Dentar Fast & Fixed

In cazul in care exista o atrofie osoasa in partea din spate a maxilarului, folosind metoda de implant dentar Fast&Fixed, este instalat un implant inclinat si, datorita acestei metode, protezele fixe pot fi instalate pe implanturi, fara a fi necesara o interventie chirurgicala avansata. Conform acestei tehnici, implanturile pot fi instalate in ziua extragerii dintilor. Pacientii care nu au toti dintii in cavitatea bucala, pot opta pentru implanturi dentare Fast & Fixed, care sunt fixate chiar in ziua extragerii si ofera pacientilor confort. In cazurile in care exista atrofie osoasa, cu ajutorul metodei practice, se pot instala implanturi si proteze fara a fi necesara o interventie chirurgicala majora. Tehnica?protezarii imediate?? in aceeasi zi dupa implantare, s-a dezvoltat in ultimele decenii ca metoda eficienta de tratament si ca alternativa la implantarea conventionala.?Un avantaj clar pentru pacienti, este faptul ca timpul si banii sunt economisiti.?6  implanturi dentare sunt de obicei introduse in maxilarul superior si 4 in maxilarul inferior. Implanturile?temporare sunt stabile in aceeasi zi. 

In ce conditii se pot instala implanturi Fast & Fixed? 

Conditiile ideale pentru stabilirea sistemului?unui implant dentar fast&fixed de la Dental Privilege,?sunt absenta inflamatiei si chisturilor in cavitatea bucala, precum si un volum suficient al osului maxilarului.?Dar pacientul nu trebuie sa indeplineasca intotdeauna toate aceste cerinte pentru a se califica pentru implantare imediata.?De exemplu, daca dupa o scanarea tomografica digitala se stabileste ca nu exista prea mult material osos, plasarea implantului este totusi posibila. Poti instala acest sistem de proteza la aproape orice varsta.?Chiar si persoanele in varsta pot solicita aceasta metoda si, prin urmare, isi pot simplifica foarte mult viata. Protezele trebuie curatate periodic, pentru a evita infectiile.?Dentistul iti va spune mai multe despre ingrijirea protezelor dupa instalarea lor. Un implant Fast & Fixed necesita o intretinere constanta si minutioasa.?Aceasta metoda permite implantarea chiar si pe o gingie cu un tesut redus.?Cu o pierdere semnificativa a tesutului osos, va fi necesara mai intai o restaurare.  

Implant Dentar Fast & Fixed – Avantaje 

  • Tratamentul este concentrat in intregime in zona dintelui lipsa. 
  • Implantarea si instalarea unei coroane temporare imediat dupa extragerea dintilor. 
  • Inlocuirea defectelor dentitiei de orice lungime. 
  • Implantarea implantului in os previne atrofierea acestuia (resorbtia) in zona dintelui lipsa. 

Fast & Fixed ofera o optiune de a rezolva complet problema intr-o singura vizita: se instaleaza implantul, se fixeaza bontul pe el (partea supragingivala a implantului) si se seteaza coroana temporara, astfel incat sa se potriveasca cu culoarea dintilor naturali din gura.? Daca conditiile anatomice din cavitatea bucala permit elegerea aceastei metode, expertii o recomanda pacientilor ca fiind cea mai putin traumatica, mai confortabila din punct de vedere psihologic si care permite formarea gingiilor in jurul coroanei, dupa cum este necesar. Esenta tehnicii este utilizarea implanturilor speciale, instalarea lor intr-o anumita secventa si intr-un anumit unghi.?Aceasta tehnica se face pe volumul osos existent, fara operatii suplimentare de umplere a maxilarului.?A doua zi dupa implantare, pacientul primeste punti fixe cu care poate mesteca mancarea.?Dupa cateva luni, este recomandabil sa instalezi proteze permanente extrem de estetice.