Igienizare pe râul Șușița, Targu Jiu, Jud. Gorj

Azi, 20 mai 2011 a avut loc o acțiune de igienizare a râului Șușița, Targu Jiu, realizată la inițiativa Ligii Studenților din Universitatea Constantin Brâncuși în colaborare cu Asociația “Drumeții Montane” și cu peste 160 de elevi, profesori din liceele: Grup Școlar Energetic Nr. 1, Colegiul Ecaterina Teodoroiu și Liceul Agricol Bârsești.
Acțiunea a început în jurul orelor 11:00, în apropierea indicatorului “Râul Șușița” iar participanții au curățat albia râului folosind saci menajeri și manuși de plastic puse la dispoziție de S.C. Polaris Holding S.R.L. și Primăria Targu Jiu.
S-au colectat peste 200 de saci menajeri de peturi, furculițe, materiale plastice, materiale textile, resturi menajere, ba chiar și o roată de tractor și multe altele. Pentru cei ce au participat la acțiune le este clar că oamenii care vin în aceea zonă să se relaxeze la iarbă verde lasă în urmă o mizerie de nedescris. Sperăm ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de lucruri iar oamenii să devină mai înțelegători în această privință.
Liga Studenților din Universitatea Constantin Brâncuși și Asociația Drumeții Montane mulțumesc partenerilor: Primăria Targu Jiu, Ch-Center Hosting, Vector di Sign, cât și societății comerciale S.C. Polaris Holding S.R.L. pentru disponibilitatea de a ne oferi materialele necesare pentru desfăşurarea acțiunii dar și pentru aceea de a colecta sacii cu deșeurile adunate.