Identitatea vizuala a companiei tale: pe ce ar trebui sa pui accentul?

    In mediul business, pentru a avea succes, este necesar sa se reuseasca castigarea unei audienta prin intermediul unor elemente vizuale fundamentale, sa se transmita anumite mesaje prin intermediul acestora si sa se reuseasca crearea unui brand puternic, care va asigura reusita afacerii tale. Iar pentru a putea construi si promova brand-ul, este necesar ca sa se urmeze toti pasii pentru creare identitate vizuala a companiei tale. 

   Misiunea, valorile si tot ceea ce tine de brand trebuie sa fie transmise consumatorilor sub diferite si multiple forme, astfel incat rezultatul sa fie unul pozitiv si sa nu afecteze imaginea companiei, iar brand-ul sa poata fi recunoscut dintr-o singura privire. Daca identitatea vizuala este realizata intr-un mod profesionist, impecabil, atunci consumatorii vor fi placut impresionati si vor alege sa relationeze cu brand-ul respectiv si sa aleaga produsele si serviciile oferite de compania ta. 

   Identitatea vizuala va fi primul lucru cu care consumatorii vor lua contact, atunci cand vine vorba despre compania ta si este recomandat ca de aceasta sa se ocupe doar oameni calificati, competenti si cu suficienta experienta, din cadul unei agentii de branding si creatie grafica. 

Ce este identitatea vizuala? 

  Identitatea vizuala este reprezentata de totalitatea formelor, culorilor, simbolurilor sau imaginilor, tot ceea ce este utilizat in realizarea logo-ului sau a slogan-ului, precum si toate elementele grafice utilizate, insa chiar mai mult de atat, reprezinta toate documentele personalizate, newsletter-ele, uniformele, autovehiculele sau orice element care este reprezentativ pentru recunoasterea brand-ului respectiv. 

  Identitatea vizuala este cea mai importanta atunci cand vine vorba despre stabilirea unei strategii de comunicare si este un fapt cunoscut acela ca majoritatea oamenilor reactioneaza mult mai bine in cazul unei comunicari vizuale, fata de cea auditiva, acesta este si motivul pentru care ea are o importanta majora in garantarea succesului afacerii tale, daca este realizata corect. 

  Daca identitatea vizuala a fost realizata intr-un mod corect, atunci ea reuseste sa diferentieze compania respectiva de cele ale concurentei si poate castiga increderea si credibilitatea in fata consumatorilor, reusind sa ramana intiparita in memoria acestora. 

Din ce este formata identitatea vizuala? 

   Identitatea vizuala este creata si formata din multe elemente vizuale, toate reprezentative pentru imaginea companiei, si anume: 

  • Logo-ul, care poate fi considerat punctul cheie al brand-ului 
  • Papetaria si materialele de marketing( carti de vizita, plicuri, newslettere, pliante, brosuri, foi cu antet, etc) 
  • Produse si ambalaje 
  • Uniforme sau articolele de imbracaminte ale angajatilor companiei 
  • Reclame, bannere, roll-up-uri 
  • Site-uri web 
  • Alte mesaje sau informatii transmise direct sau indirect 

   Dintre toate aceste elemente care ajuta la crearea identitatii vizuale, cel mai important este logo-ul, acesta reusind sa transmita cat mai concret identitatea vizuala a companiei, acesta reusind sa atraga multi consumatori, de aceea este necesar ca acesta sa fie original, unic si cat mai simplu. 

  Pentru a nu fi nevoie ca logo-ul sa fie modificat si schimbat dupa o perioada de timp, este recomandat ca agentia de branding si creatie grafica cu care alegi sa colaborezi, sa gandeasca inca de la inceput care este cel mai potrivit logo pentru tine .  

Pentru a afla mai multe informatii despre identitatea vizuala si pentru a beneficia de cele mai bune servicii in acest domeniu, te invitam sa accesezi site-ul nostru!