IBS Dictionary – Ce este optimizarea costurilor Fiscale?

Costurile fiscale sunt un element important al costurilor fiecarei afaceri/tranzactii. Costul fiscal nu inseamna doar ratele de impozitare ci si termenele de plata si timpul de recuperare a creantelor sau pierderilor fiscale.
Eliminarea facilitatilor fiscale sau a altor forme de stimulare fiscala in Romania in ultimii 2-3 ani coroborate cu efectele crizei economice readuce in atentia contribuabililor necesitatea optimizarii acestor costuri.
CE ESTE OPTIMIZAREA COSTURILOR FISCALE ?
Orice activitate desfasurata in limita legislatiei al carui scop este reducerea obligatiilor fiscale prin:
Scutirea, reducerea, amanarea obligatiilor fiscale
Recuperarea in timp corespunzator a creantelor fiscale sau evitarea detinerii de creante fiscale permitand obtinerea de costuri reduse de finantare a obligatiilor fiscale
Posibilitatea recuperarii pierderilor fiscale din rezultatele fiscale ulterioare
Fructificarea legislatiei fiscale pentru obtinerea maximului deducerilor fiscale si minimizarea situatiilor in care nu se accepta deducerile fiscale
Desfasurarea/efectuarea operatiunilor impozabile in zonele unde nivelul de taxare, costurile si riscurile fiscale sunt cele mai scazute
Nu este rezultatul unor abuzuri de interpretare a legii fiscale sau de acte care sa contravina legislatiei fiscale.
Solutiile de optimizare fiscala presupun interpretarea legislatiei fiscale, de regula conform interesului legiuitorului si nu prin argumentatii sau interepretari ale legii numai in favoarea contribuabilului
Operatiunile, tranzactiile, baza impozabila, subiectii tranzactiei si alte informatii aferente optimizarii fiscale sunt detaliate transparent si corespunzator in toate raportarile contabile si fiscale obligatorii ale contribuabilului.
Solutiile aleg desfasurarea/efectuarea operatiunilor impozabile in zonele unde nivelul de taxare, costurile si riscurile fiscale sunt cele mai scazute pentru contribuabil.
CE NU ESTE OPTIMIZARE COSTURILOR FISCALE ?
Orice activitate desfasurata la limita sau in afara legislatiei al carui scop este evaziunea obligatiilor fiscale prin exercitarea voita, cu intentie clara de a ocoli legislatia fiscala prin:
• Ascunderea bazei impozabile si a subiectilor impozitarii
• Declararea falsa a veniturilor sau a bazei impozabile in scopul reducerii obligatiilor fiscale
• Interpretarea legislatiei fiscale in mod abuziv numai in favoarea contribuabilului
• Lipsa de transparenta si/sau raportarea trunchiata sau partiala a tranzactiilor, subiectilor tranzactiei, bazei impozabile
• Efectuarea de tranzactii fara documentatie si raportare specifica
• Frauda fiscala
• Obtinerea de catre contribuabil fara justificare de :
• credite fiscale
• rambursari de creante fiscale
• scutiri fiscale
• majorarea deducerilor fiscale si scaderea sumelor neacceptate la deducerile fiscale fara justificare sau acoperire legala
IBS Professional Solutions este prima companie locala care ofera servicii integrate de consultanta juridica (prin avocatii colaboratori IBS) si fiscala.
IBS Professional Solutions este mai mult decat un nume, este un concept despre cum pot obtine companiile un avantaj intr-un mediu dificil. Realitatea complexa solicita solutii complexe si de aceea am structurat serviciile noastre ca Solutii de Afaceri Integrate.
Conceptul scoate in evidenta faptul ca orice afacere trebuie vazuta ca un sistem, iar succesul depinde de performanta tuturor elementelor ce compun sistemul.
Combinatia dintre experienta vasta in domeniu, intelegerea pietei locale si experienta unei echipe cu abilitati si competente complementare ne permite sa oferim clientilor nostri servicii de consultanta de inalta calitate.
Compania a fost infiintata in 2006 si are in prezent o echipa de 15 consultanti.
IBS & TAX SRL
Tudor Stefan Nr. 7-9, Sector 1, Bucuresti
http://www.ibs-p.ro
marketing@ibs-p.ro
T: (40-31) 420.53.33
(40-31) 420.62.47
F: (40-31) 420.62.48