IBC Focus a lansat cel mai amplu studiu privind structurile de hale din Romania

In urma unui demers de cercetare de piata cantitativ si calitativ  desfasurat in perioada ianuarie –martie 2010 , IBC Focus  a realizat singurul studiu national privind piata structurilor de hale. Scopul acestui studiu e sa ofere specialistilor din domeniul constructiilor o perspectiva corecta asupra dimensiunii pieÅ£ei construcÅ£iilor – in mod special al celei industriale-,  cum este ea segmentata functie de suprafetele de hale construite si proiectate,  cat si sa precizeze cine sunt polii de decizie – incluzand ordinea acestora – la achizitionarea de materiale si servicii .

Concluziile acestui studiu sunt tintite pe nevoia de informatie din piata utila managerilor de vanzari si marketing din firmele furnizoare de structuri metalice, de prefabricate de beton si structuri de lemn. Iar una din aceste concluzii  accenteaza chiar anumite preferinte privind solutiile tehnice : anul trecut s-au proiectat de doua ori mai putine hale industriale pe structura de beton decat pe cea metalica.

In detaliu, metodologia cantitiva a tintit strangerea de date prin Desk-Research – date statistice din piata ce reflecta evolutii pe intreg anul 2009 si inceput de 2010 , dar , mai ales,  prin cercetarea a peste 11750 de proiecte si santiere monitorizate in perioada ianuarie – decembrie 2009, plus peste alte 2000 in perioada ianuarie – martie 2010. Mai mult, s-au aplicat peste 200 de chestionare on-line la persoane implicate in piata constructiilor si instalatiilor, executanti sau furnizori , care au raspuns la diverse intrebari legate de situatia actuala a pietei si perceptia acestora despre viitorul constructiilor ca evolutie in aceasta perioada economica turbulenta.

Prelucrarea calitativa a datelor pentru acest studiu extrem de complex s-a bazat ,  la capitolele generale, pe  expertiza de 5 ani a IBC Focus in monitorizarea, analiza si studierea pietei constructiilor. La capitolele specifice,s-au purtat interviuri initiale cu o serie de experti in domeniu: persoane care detin expertiza pe partea de constructii industriale, experti care lucreaza ca furnizori de structuri metalice, experti care lucreaza ca furnizori de prefabricate de beton si experti din domeniul inchiderilor pentru hale industriale.

In completarea perspectivei privind criteriile de selectie a furnizorului,  au fost analizate informatiile din chestionarele aplicate telefonic la 125 de Antreprenori de constructii industriale si a 108 Proiectanti care au proiectat constructii industriale.

IBC Focus este singura  companie specializată în monitorizarea pieÅ£ei construcÅ£iilor din România ce furnizeaza zilnic informaÅ£ii complexe despre minim 14700 de ÅŸantiere în derulare – www.raportuldeinvestitii.ro –  Realizăm studii ÅŸi rapoarte de piaţă personalizate cu privire la cele mai active segmente ale sectorului construcÅ£iilor din România.

Pentru mai multe informaţii despre studiul IBC Focus , va rugăm să ne contactaţi:

Andreea Sut

0727 – 347915

andreea.sut@ibcfocus.ro