GstarCAD o noua versiune, update-ul de toamna

Din septembrie 2011 GstarCAD este mai puternic ca oricand. Au fost imbunatatite substantial functiile 3D, in special cele care se refera la operatiile de ascundere (Hide) si umbrire (Shade).
Noua versiune a GstarCAD include convertorul pentru formatul OCF (folosit in lucrul cu tabletele de la Apple) care deschide o noua cale in lumea proiectantilor CAD schimband modul de abordare al proiectarii dupa conceptul “proiectare la purtator” in care dispozitivele mobile devin instrumente de lucru profesionale, inclusiv pentru proiectantii din arhitectura si ingineria in constructii, mecanică, fabricatie, inginerie electrică, constructii civile, GIS, topografie si cartografie.

La GstarCAD 2011, versiunea 20110919 din 19 septembrie 2011, meniul este mai prietenos si personalizabil si au fost inlaturate o serie de bug-uri (cca. 166) care s-au manifestat in trecut creand unele neplaceri utilizatorilor.
Platforma GstarCAD 2011i vine cu noi functii si imbunatatiri.
Iata cateva lucruri care pot fi facute cu noua versiune GstarCAD 2011i (20110919) din septembrie:
– Poti crea un obiect text multi-linie cu un camp personalizat care include o expresie tip Diesel, informatii de tiparire, informatii despre document, ora si data, hyperlink-uri etc.
– Comanda OVERKILL iti permite sa stergi sau sa imbini linii suprapuse, arce si blocuri ori sa elimini rapid obiecte inutile.
– Imbunatatirea managerului de proprietati ale straturilor de desenare (Layer Properties Manager) ofera o interfata mai concentrata, care poate afisa structura straturilor si a filtrelor unui desen. Cu acesta, poti adauga, sterge sau redenumi un strat folosind mai intens aspectul vizual.
– Cu noul editor instant de texte pe o singura linie ai posibilitatea sa editezi un desen mai precis si cu accent pe aspectul vizual. Ceea ce vezi este ceea ce primesti (WYSIWYG – What you see is what you get). Cand misti cursorul mouse-ului pe o entitate de desen, entitatea este evidentiata pentru a te ajuta sa selectezi rapid si precis obiectul dorit.
– Sa lucrezi mai eficient cu o functie nou-adaugata prin tragerea in mod direct o comenzii din panoul cu lista de comenzi (“Command List”) in paleta de instrumente (Tool Pallets) si sa creezi un instrument de comanda prin intermediul editorului de personalizare a interfetei cu utilizatorul, “Customize You Interface” (CUI – Customizable User Interface).
Versiunile GstarCAD 2011i Professional, Standard sau Academic pot fi descarcate gratuit si fara preluare de informatii personale de pe site-ul www.gstarcad.ro, sectiunea Download.