Grupul Volkswagen a cumparat Italdesign Giugiaro

• Volkswagen a cumparat 90.1% din actiunile casei de design de renume international
• Extinderea capacitatii si competentei pentru initiativa modelului global
• Presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG –dl. Martin Winterkorn: “a inceput o noua era de parteneriat strategic intre aceste doua companii”

Volkswagen Group si Italdesign Giugiaro SpA (IDG), Torino, au anuntat finalizarea tranzactiei cu succes, la o conferinta de presa comuna marti la Torino. Grupul Volkswagen va avea o participatie de 90.1 la suta in IDG, inclusiv drepturile numelui de marca si pe brevete. Actiunile sunt absorbite de catre filiala italiana Lamborghini Holding SpA – subsidiara Audi, actiunile ramase ramanand in posesia familiei proprietarului Giugiaro.
“Prin aceasta tranzactie si prin actiunile pe care le detinem la Italdesign Giugiaro, participam activ la conducerea uneia dintre cele mai cunoscute companii de design si dezvoltare din industria auto mondiala. Italdesign este nava amiral a designului auto italian si a detinut un rol principal in modelarea fetei industriei auto mondiale. Creatorul lui Golf I, Giorgetto Giugiaro, a pus fundatiile noului design Volkswagen in anii 1970 ” a spus Prof. Dr. Martin Winterkorn, presedinte al consiliului de administratie al Volkswagen Aktiengesellschaft, la Torino.
De multe decenii, Grupul Volkswagen a beneficiat de cooperarea cu succes cu IDG. Giugiaro a facut un nume pentru el insusi nu numai cu Golf I, dar, de asemenea, cu concepte pentru modele importante, cum ar fi primul Volkswagen Passat, Scirocco sau Audi 80. Un acord-cadru cuprinzator de dezvoltare a fost incheiat in 2008. Volkswagen si IDG au, de asemenea, proiecte in curs de desfasurare, cum ar fi conceptul Volkswagen Up! – modelul de familie. Punerea in aplicare a acordului sta, de asemenea, sub rezerva aprobarii standard de catre autoritatile relevante.
“Astazi incepe o noua era in parteneriatul strategic dintre companiile noastre. Italdesign devine un membru permanent al familiei Volkswagen la nivel mondial”, a afirmat Winterkorn. “Grupul Volkswagen va continua cu initierea modelelor sale de-a lungul anilor urmatori, modele care vor beneficia de capacitatea si competenta Italdesign. Compania va face, prin urmare, o contributie importanta la strategia noastra de crestere globala in 2018”, a continuat Winterkorn.
IDG a fost fondata in 1968 in Torino de Giorgetto Giugiaro si Aldo Mantovani. Ambii fondatori sunt considerati pionierii designului modern auto italian. Italdesign a dobandit de asemenea, o reputatie la nivel mondial ca un centru de dezvoltare extrem de competent. Astazi, compania genereaza vanzari de peste 100 milioane € si are o forta de munca de aproximativ 800 de angajati.

„Fiecare picatura devine mare atunci cand curge inspre ocean. In ultimele zile m-am lovit constant de aceasta fraza citind Lumea lui Sophie, roman scris de norvegianul Jostein Gaardner. Noi suntem picatura. Acum facem parte din Grupul Volkswagen, iar acest lucru inseamna ca ne vom reevalua puterile si ca ne vom reevalua pe noi insine. Intrarea in Grupul Volkswagen deschide o perspectiva promitatoare pentru companie”, a spus Giorgetto Giugiaro.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi