Grupul OTE si Intracom Telecom extind serviciile de telemedicina in insulele din regiunea Attica

Atena, Grecia – 11 octombrie 2022 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii si OTE Group, unul dintre furnizorii de telecomunicatii consacrati din Europa de Sud-Est, extind Reteaua Nationala de Telemedicina – a 2-a Regiune de Sanatate – in insulele din Regiunea Attica, cu scopul de a le oferi locuitorilor acestor insule acces egal la serviciile de sanatate din Sistemul National de Sanatate.

Intracom Telecom, in calitate de subcontractant principal al proiectului, va asigura furnizarea, instalarea, intretinerea si configurarea echipamentelor de telemedicina de baza, de configurarea spatiilor destinate telemedicinei, precum si de configurarea software-ului de telemedicina si a dispozitivelor medicale digitale.

Reteaua Nationala de Telemedicina (EDIT) actualizata va incorpora unsprezece (11) statii noi, in insulele Antikythera, Agistri, Aegina, Poros, Spetses, Hydra, Galata, precum si in centrele de detectare Korydallos si Avlona, impreuna cu o statie de consultanta medicala la Centrul de sanatate din Pireu si o noua statie la Policlinica Politiei elene, pentru a oferi servicii medicale ofiterilor acesteia, care activeaza in insulele aflate sub jurisdictia celui de-al doilea district sanitar. De asemenea, este planificata furnizarea de servicii medicale la domiciliu, intrucat vor fi oferite nouazeci (90) de sisteme de monitorizare constand in tablete si dispozitive medicale digitale pentru pacientii cu boli cronice.

Reteaua Nationala de Telemedicina (EDIT) din Grecia va oferi locuitorilor insulelor servicii de sanatate specializate si de calitate, fara a fi nevoie sa se deplaseze, reducand totodata costurile de transport si de spitalizare. In plus, personalul medical si de asistenta medicala aflat in acestea va beneficia de cursuri acreditate de Educatie Medicala Continua si de cursuri de formare, ceea ce le va permite sa isi continue dezvoltarea profesionala fara a-si parasi posturile.

Domnul Nikolaos Velentzas, General Manager Services Business Division Intracom Telecom, a precizatAvand multi ani de experienta in proiecte de infrastructura de telecomunicatii si utilizand tehnologiile de ultima generatie dezvoltate de companie, contribuim la finalizarea extinderii retelei nationale de telemedicina in insulele din regiunea Attica. Viziunea noastra este de a contribui la modernizarea serviciilor de sanatate in zonele indepartate, respectiv de a sprijini comunitatile locale.”