Grija mare de unde cumparati dispozitive medicale Kosmodisk

Organizaţia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima in 2009 ca pana la 10% din dispozitivele medicale comercializate la nivel global sunt susceptibile de a fi contrafacute. Pe fondul crizei economice, aceasta cifra tinde sa creasca in 2011. Din pacate unii romani prefera produsele cu preturi mai mici chiar si cand vine vorba de sanatate, in defavoarea dispozitivelor medicale  cu garantie de producator. Practic, oamenii nu realizeaza diferenta intre  produsul original si dispozitivele medicale contrafacute sau fabricate in conditii nepotrivite si riscurile la care se expun, folosind astfel de produse ce nu respecta normele impuse de Uniunea Europeana.

Produse ieftine ce nu sunt benefice sanatatii

O astfel de variantă contrafăcută, a unui dispozitiv pentru tratarea durerilor de spate, este vândută în centre comerciale, de către vânzători ambulanţi şi pe mai multe site-uri. Este vorba despre copii ale produsului KOSMODISK, un dispozitiv medical ce elimină durerile de spate. Din cauza calităţii slabe a materialului din care aceste dis­pozitive false sunt făcute, tot mai mulţi cumpărători au reclamat că au avut de suferit sau că nu au obţinut efectele dorite.

Domnul Cristian M. credea ca a achizitionat Kosmodisk original dintr-un centru comercial de la periferia Capitalei bucurandu-se de pretul mai mic, insa s-a ales cu o alergie destul de severa pe spate. “La cateva zile am observat ca durerile de spate se inrautatesc.  Ba mai mult chiar, am facut alergie pe piele si a trebuit sa urmez un tratament pentru mancarime in zona coloanei. M-am zgarcit la bani si uite ca am platit cu sanatatea”.

Nici achizitiile de pe internet nu sunt sigure. Doamna Magda T. dinConstantaa cumparat tot un dispozitiv medical pentru a usura durerile de spate si s-a ales cu o iritatie grava cauzata de plasticul rigid.

Produsele originale pot fi returnare in 30 de zile pe baza facturilor emise catre clienti

Kosmodisk Classic Set este un dispozitiv omologat, inregistrat medical, testat clinic si premiat international care elimina sau reduce semnificativ durerile coloanei vertebrale si pe cele din zona lombara. Produsul contrafacut este fabricat in China sau Turcia, fara a beneficia de niciun control calitativ si fara sa respecte norme medicale si de securitate. Compania Studio Moderna, unicul distribuitor al produsului originalin Romania, ofera clientilor o perioadă de testare de 30 de zile, perioada in care acestia pot returna produsul fara necesitatea invocarii unui motiv si primesc inapoi integral suma achitata pentru achizitionarea lui.

Reprezentanţii Studio Moderna spun că produsul orginal poate fi comandat doar apelând numerele de telefon din spoturile publicitare de pe TV, din ziare şi reviste, de  pe www.kosmodisk.ro, www.top-shop.ro sau cumpărând direct din farmaciile partenere sau din magazinele Top Shop.

NU CUMPARATI de la tarabe, de la vanzătorii ambulanţi sau de pe internet (in afara de www.kosmodisk.ro si www.top-shop.ro)

Dispozitivul original este fabricat dintr-un plastic chirurgical, hipoalergenic, material aprobat pentru uz medical. Diferenţele de aspect dintre produsul original si cel contrafacut sunt aparent insesizabile. Insa la cel fals plasticul este rigid, cataramele fragile si prost finisate.

Produsele contrafăcute fabricate înChinaşi Turcia sunt vândute en-gros la tarabele din centrele comerciale mari sau de către vânzători ambulanţi dinuşăînuşă,. Pe internet apar tot mai mulţi distribuitori care vând produse contrafacute, de aceea evitati aceste site-uri – singurele de unde puteti comanda produsul original sunt www.kosmodisk.ro si www.top-shop.ro.