GreenPro – Promovarea produselor verzi

 

 Proiect GREEN-PRO LIFE08/INF/RO/000507.

Perioada desfasurare: 01 ianuarie 2010 – 30 aprilie 2013Pentru mai multe informatii vizitati adresa de site proiectului: http://www.greenpro.ub.ro.

Prezentare:„Promovarea produselor verzi – GREEN PRO” este un proiect european implementat in

Romania si este finantat prin intermediul programului LIFE+. Acesta este instrumentul financiar al Uniunii Europene care sprijina proiectele de mediu si de conservare a naturii in intreaga Uniune, precum si pe teritoriul tarilor vecine, candidate sau în curs de aderare.

 Proiectul are drept obiectiv principal realizarea unei campanii de crestere a constientizarii in vederea promovarii productiei si consumului de produse verzi. Ca „produse verzi” sunt definite acele produse care indeplinesc criterii ecologice si de protectie a mediului, conform schemei Uniunii Europene de ecoetichetare sau alte instrumente si initiative de protectie a mediului (de exemplu: EMAS, Energy Star, Carbon Neutral, etc.)

In general, GREEN PRO promoveaza politica de mediu a UE si uneltele de piata cu privire la produsele fara impact negativ asupra mediului, si principalul avantaj consta in promovarea politicii de mediu a UE precum si a uneltelor voluntare, cum sunt ecolabel, EMAS si premiile UE de afaceri pentru mediu, prin utilizarea de unelte de piata bazate pe o abordare orientata spre consumator.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt urmatoarele:

  • Identificarea producatorilor/distribuitorilor de produse verzi
  • Constientizarea consumatorilor cu privire la produsele verzi
  • Cresterea vizibilitatii produselor verzi fata de produsele neprietenoase mediului
  • Dezvoltarea preferintelor consumatorilor pentru produsele verzi aratandu-le adevaratele beneficii (pentru mediu si financiare)

 

 Firmele interesate de promovarea gratuita a produselor si serviciilor sale prin intermediul unui portal de internet care va fi accesat de public, unde vor fi publicate toate informatiile relevante asupra produselor verzi cu link-uri direct catre producatori/distribuitori (green e-market), sunt rugate sa ne solicite chestionarul la adresa ccibc@ccibc.ro

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la telefon: 0234570010, fax: 0234571070, e-mail: ccibc@ccibc.ro.Persoana de contact Catalin BOGHIU, Directorul Centrului de Consultanta pentru Afaceri, mobil: 0745655473.