GREEN PRO, proiect dedicat informarii asupra produselor “verzi”, are un nou design de site

Conducerea proiectului European GREEN PRO din LIFE08 INF/RO/507 anunta lansarea noului design al site-ului www.greenpro.ub.ro, site care combina politicile legate de mediu ale UE si instrumentele de piata cu privire la produsele prietenoase cu mediul.

In noua formula de dezvoltare si design a site-ului sunt incluse instrumente interactive – printre care un sondaj online si un chestionar.

“Site-urile se comporta ca o entitate si ele va vor spune cand isi doresc sa fie reconturate si imbunatatite” a afirmat Dr. Gabriel Lazar, Profesor la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau si manager al proiectului UE in Romania, GREEN PRO. “Ne-am uitat la site in ansamblul sau si am vrut sa il prezentam ca un site care e atat interactiv si jucaus cat si profesionist. Am incorporat noi tehnologii care angajeaza vizitatorii nostri intr-un mod in care nici un alt site ECO nu a facut-o, jucandu-ne cu mai multe culori vibrante, incorporand video-uri si adaugand mai multe vizualuri care au un impact puternic.”

A doua inovatie prezenta in site lasa vizitatorul sa afle mai multe despre situatia generala a produselor “verzi”, aratandu-le in acelasi timp vizitatorilor si realitatea Romaniei, permitandu-Ie sa invete mai multe despre subiecte privitoare la produsele verzi, etichetele eco si situatia curenta a pietei, precum si alte teme pentru diferitele nevoi de informare.

Continuand tema educarii cumparatorului, www.greenpro.ub.ro a lansat o serie de informatii despre proiect si despre marketingul “verde” si campanile de marketing “verde” in general.

Despre proiectul Green-Pro

GREEN PRO promoveaza politicile referitoare la mediu ale UE si instrumentele de piata cu privire la produsele prietenoase cu mediul, iar principalul avantaj consta nu numai in promovarea politicilor de mediu UE ci si in promovarea uneltelor voluntare, cum sunt ecolabel, EMAS si premiile UE dedicate sectorului de afaceri pentru mediu, prin utilizarea de unelte de piata bazate pe o abordare orientata catre consumator.

Despre partenerii acestui proiect

Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau

Beneficiarul coordonator al acestui proiect, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau este definita prin participarea la crearea valorilor, culturii si civilizatiei precum si promovarea cercetarii stiintifice, la integrarea acestora in circuitul regional, national si international. Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau isi indeplineste misiunea prin formarea de specialisti pentru cercetare, invatamant, activitati socio-economice si culturale, si prin educatia permanent oferita absolventilor, in scopul perfectionarii continue.

European Focus Consulting SRL – EFCON

O companie ce ofera servicii de consultanta organizatiilor din sectorul public precum si din cel privat, identificand cele mai utile surse si programe de finantare ale Uniunii Europene. Domeniile prioritare in care EFCON activeaza sunt Protectia Mediului si Managementul Proiectelor, Fonduri Europene si Marketing si Promovare.  Actionand ca un punct central al retelei, EFCON doreste sa faciliteze stabilirea de parteneriate intre organizatii si institutii in vederea valorificarii oportunitatilor de finantare din Romania.

Agentia Regionala Pentru Protectia Mediului Bacau

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat. Principalele atributii sunt coordonarea si monitorizarea implementarii legislatiei de mediu la nivelul Regiunii Nord-Est, dezvoltarea si implementarea la nivel regional a politicilor de protectia mediului in sectorul planificarii de mediu, dezvoltarea si implementarea, impreuna cu factorii decizionali, gestiunea deseurilor si planurile de management ale calitatii aerului.

Camera de Comert si Industrie Bacau

Camera de Comert si Industrie este o organizatie autonoma, neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica, fara scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridica, creata pentru a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri in raport cu autoritatile publice si cu organismele din tara si din strainatate. In cadrul Proiectului Green PRO, CCI Bacau are ca atributii cercetarea de piata, monitorizarea impactului proiectului, comunicarea si diseminarea impactului proiectului.

1 TV Bacau

1 TV Bacau este liderul televiziunilor din judetul Bacau, cu 21 de emisiuni distincte, cea mai mare arie de acoperire (aproximativ 400.000 de locuitori), avand cel mai cuprinzator jurnal. Este totodata, pe locul trei in clasamentul televiziunilor locale din tara.

Connective Communications

Connective Communications Worldgroup Southeastern Europe este o corporatie de Relatii Publice si de Public Affairs cu sedii in Grecia, Cipru, Albania, FYROM, Bulgaria, Romania si Serbia. Connective WGSE este specializat in PR strategic, furnizand servicii complete companiilor si organizatiilor partenere, acoperind majoritatea specializarilor in Relatii Publice prin sustinerea completa a unui proiect sau a unui program, fiind totodata membru fondator al International PR Network “27&More Worldwide”, corporatie activa in 26 state din trei zone: Europa, Asia si Oceania.

S.C. Connective Communications Services SRL
Member of Connective Worldgroup
Southeastern Europe
e-mail: pr@connectivegroup.ro