Green Conference 2009: focus pe eco-responsabilitate si sustenabilitate

logo green conference

Bucuresti, 3 noiembrie. Afacerile durabile, investitiile coerente in sustenabilitate pe timp de criza sau eficientizarea impactului campaniilor de responsabilizare cu ajutorul social media sunt doar cateva din subiectele ce vor fi abordate in cadrul primei editii a Green Conference, un eveniment marca Evensys, organizat pe 12 noiembrie in parteneriat cu Cosmote, Ericsson si Arctic, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.

Invitati locali si internationali vor analiza pe larg modul in care eco-responsabilitatea si dezvoltarea sustenabila influenteaza astazi mediul de business, reconfigurand filozofia si practica curenta a companiilor.

Astfel, agenda evenimentului propune analize, studii de caz si “best practices”, in cadrul unor prezentari interactive, ce vor aborda teme precum integrarea eco-responsabilitatii in planul de afaceri: de la viziune la executie; strategii creative de pozitionare pe care pot miza astazi brandurile verzi; eficientizarea bugetelor sau cum sa dezvolti campanii eco de impact, cu resurse limitate; eco-responsabilitatea si ROI: cum poate contribui adoptarea unui “comportament verde” la dezvoltarea si cresterea profitabilitatii unei afaceri pe termen lung etc.

Invitat special in cadrul evenimentului este Angelo Giannattasio (Business Development & Sales Support Manager, Ericsson Italia), un specialist cu o solida experienta in dezvoltarea si implementarea de programe si strategii de business sustenabile.

Pe lista specialistilor locali se numara experti precum Ruxandra Voda (Corporate Affairs Manager, Cosmote), Florina Serban (CSR Coordinator, Cosmote), Mona Nicolici (Communication Manager, Petrom), Mugurel Radulescu (Public Affairs & Communications Manager Romania & Republic of Moldova, Coca-Cola Hellenic Romania), Anca Nuta (Head of Corporate Sponsorship & Events, UniCredit Tiriac Bank), Doru Mitrana (Executive Director, MaiMultVerde), Diana Klusch (Corporate Affairs Director, Ursus Breweries), Loredana Caradimu (Business Director, Ogilvy One & Ogilvy Earth), Dragos Dehelean (Managing Partner, Selenis), Dan Dumitrescu (Eco-activist), Bobby Voicu (Blogging Consultant, FTW Media), Adrian Soare (Independent Consultant), Adrian Ciubotaru (Founder, Tweetika) etc.

Evenimentul se va incheia cu Green Social Media, o sesiune speciala de workshop-uri dedicate eficientizarii campaniilor de comunicare green cu ajutorul social media (Twitter, bloguri, Facebook etc.) Vor fi analizate si evidentiate avantajele si oportunitatile oferite de social media in promovarea initiativelor verzi prin canale, strategii si tehnici ce vizeaza cresterea vizibilitatii online, implicarea comunitatilor si influentatorilor in sprijinirea cauzelor “verzi” etc.

Accesul la aceasta sesiune este gratuit pentru organizatii si asociatii de mediu si bloggeri interesati de eco-responsabilitate. Toti cei interesati se pot inscrie printr-un mail la office@evensys.ro cu datele personale complete (nume, prenume, adresa de e-mail valida) si cateva detalii despre activitatea derulata, ce se pot dovedi relevante in contextul evenimentului (reprezentant ONG, eco-blogger etc), pana la data de 9 noiembrie.

“Am urmarit intotdeauna sa abordam in cadrul evenimentelor noastre aspecte de interes pentru mediul de business local si international deopotriva. Green Conference este o initiativa de-a noastra mai veche, ce se inscrie cu siguranta in directia subiectelor de actualitate pe agenda corporativa curenta. Dedicam aceasta prima editie companiilor mari, ce au reusit sa integreze cu succes eco-responsabilitatea in modelul lor de business si urmarim sa venim in sprijinul celor prezenti cu solutii, studii de caz si resurse practice” afirma Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys.

Detalii complete despre program si vorbitorii invitati in cadrul evenimentului sunt disponibile pe site-ul www.greenconference.ro.

######

DESPRE EVENSYS

Cu 3 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est. Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 5 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail.

Incepand cu luna octombrie a.c, Evensys se va lansa pe segmentul evenimentelor premium, organizand in premiera pentru piata locala o serie de workshop-uri specializate in colaborare cu Management Centre Europe (MCE), unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii dedicate dezvoltarii strategiilor de management la nivel international, cu activitati in Europa, Estul Mijlociu si Africa de Nord.

De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking, dedicate industriei de real estate si celei online: REIS (www.reis.ro) si Web-Club (www.web-club.ro).