Gramatica limbii romane pentru examene – cea mai buna pregatire pentru admitere 2012 la facultate!

„Gramatica limbii romane pentru examene” s-a lansat pe site-ul  http://www.grile-gramatica.ro//  si este cea mai recomandata carte pentru pregatirea la admitere 2012 la Academia de Politie, la Facultatile de Drept, la scolile de politie, de agenti de penitenciare si de jandarmi.

Cele doua volume au aparut ca raspuns la dificultatile cu care elevii se confrunta la examenele de gramatica de la admiterea in facultati.

Volumul I, NOTIUNI TEORETICE. EXERCITII APLICATIVE, ofera o baza teoretica solida si te ajuta sa faci primul pas catre rezolvarea grilelor complexe de la examen :

  • toata teoria structurata intr-un mod usor de retinut, in cele 4 capitole cerute la examen– fonetica, vocabular, morfologie, sintaxa.
  • 50 de grile tematice, gradate ca dificultate, pentru fiecare capitol; grilele au una, doua sau trei variante de raspuns; toate raspunsurile sunt comentate si explicate la sfarsitul volumului.
  • “Dificultati” ale analizei gramaticale pentru fiecare parte de propozitie!
  • Subiectele si raspunsurile de la admiterea din 2010 si 2011 – explicate si comentate
  • Nume de locuitori – toate formele gramaticale corecte!

Volumul II,  1500 GRILE TEMATICE COMENTATE ŞI EXPLICATE, inseamna exercitiu – doar asa poti ajunge la nota maxima, exersand grile similare cu cele de la examen :

  • Grile tematice pentru fiecare capitol:  parti de vorbire, de propozitie, de sintaxa, de fonetica si de vocabular
  • Seturi de cate 30 sau 60 de teste-grila explicate si comentate
  • Subiectele si raspunsurile de la admiterea din 2009 – explicate si comentate

Cartile sunt create special dupa tematicile de examen ale acestor facultati:

Astfel, elevii gasesc intr-o singura carte notiunile si exercitiile specifice unui tip particular de examen – cel de admitere la facultate.

Fiecare candidat la admitere 2012 gaseste pe http://www.grile-gramatica.ro// informatii despre examene pentru fiecare facultate in parte si poate citi despre experienta de examen a celor care au dat admiterea in anii trecuti si care s-au pregatit dupa aceste carti.

Cele doua volume „Gramatica limbii romane pentru examene” pot fi comandate tot pe site-ul http://www.grile-gramatica.ro//.

Cei care se aboneaza la newsletter primesc periodic exemple de grile tip examen, rezolvate si explicate, alaturi de notiuni teoretice de gramatica.

Grile-gramatica.ro si „Gramatica limbii romane pentru examene” a prof. Alexandru Petricica sunt initiave gandite sa faciliteze admiterea in facultatile unde se sustine examen de gramatica.