Golf blue-e-motion

• Golf blue-e-motion – prezentat cu ocazia inaugurarii ‘Platformei Nationale pentru Mobilitate Electrica’.
• Volkswagen a prezentat cancelarului german conceptul Golf blue-e-motion
• Modelul Golf cu motor electric fara emisii va fi lansat pe piaţa in 2013.
• Golf blue-e-motion, cu autonomie de 150 de km, va satisface şi nevoile soferilor care calatoresc mult.

Cancelarul german Dr. Angela Merkel a examinat indeaproape, la Berlin, conceptul viitorului Golf blue-e-motion.Volkswagen construieste puntea catre era mobilitatii electrice cu aceasta versiune pur electrica a celei mai de succes masini europene produse vreodata. In 2013, dupa debutul Up blue-e-motion (un nou specialist al orasului), modelele Golf blue-e-motion si Jetta blue-e-motion, similare din punct de vedere tehnic, vor fi lansate pe piata. In aceeasi perioada, Lavida blue-e-motion va fi lansata in China. Obiectivul declarat: Volkswagen doreste folosirea succesului modelului Golf pentru a scoate vehiculele electrice din nisa in care se afla momentan si pentru a deveni, pana in 2018, liderul pietei in domeniul unui nou fel de mobilitate pe baza energiei regenerabile. Aceasta strategie coincide cu planul guvernului federal german, care ar vrea sa vada pe sosele un milion de maÅŸini electrice pana in 2020 .
Prof. Dr. Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG: „Viitoarele masini electrice ne ofera oportunitati enorme de a remodela mobilitatea intr-un mod regenerabil. Cand vine vorba de mediul inconjurator trebuie sa ne asiguram ca energia folosita pentru alimentarea acestor masini electrice este produsa din surse regenerabile. Din moment ce producatorii auto nu au nicio influenta asupra tipurilor de centrale electrice construite, guvernul federal trebuie sa se asigure ca sunt folosite surse de energie cat mai ecologice. Doar atunci vom trai o adevarata trecere intr-o noua era.”
In paralel cu ofensiva vehiculelor electrice, Volkswagen grabeste deasemenea si introducere noilor modele hibrid.
Noul Touareg Hybrid este deja pe piata; in 2012, va debuta o versiune hibrid a modelului Jetta, apoi, in 2013, vor fi lansate Golf Hybrid si Passat Hybrid.
La fel de metodic, Volkswagen va continua munca de dezvoltare in domeniul motorizarilor avansate si extrem de eficiente pe benzina, diesel si GPL (TDI, TSI, EcoFuel), deoarece este un fapt indisputabil ca o gama larga de tehnologii de propulsie vor coexista in viitorul indepartat. „Aceasta subliniaza si mai mult cat de important este ca guvernul federal german sa sprijine proactiv introducerea noilor tehnologii. Cu privire la mobilitatea electrica, actuala scutire temporara a acestor masini de la plata taxelor este insuficienta” declara Prof. Dr. Winterkorn. Seful de la Volkswagen continua: „Incepand cu anul 2013 – anul lansarii multor vehicule electrice – cumpararea masinilor cu emisii zero ar trebui promovata impreuna cu un stimulent financiar pentru folosiriea energiei regenerabile. Franta, de exemplu, a promis deja cumparatorilor asemenea prime financiare in valoare de cateva mii de euro. Trebuie sa transmitem un semnal asemanator si in Germania. Mai mult – si aceasta nu este mai putin important – guvernul federal german trebuie foarte rapid sa puna la dispozitie o retea larga de statii de alimentare pe tot teritoriul tarii, astfel incat infrastructura sa fie disponibila odata cu lansarea ofensivei masinilor electrice. Fiecare noua statie de alimentare va intari incredera publicului ca vehiculele electrice se preteaza vieţii de zi-cu-zi. Ambele componente – stimulentele financiare din partea statului si infrastructura – sunt cruciale si nu mai pot fi intarziate.”
Modelul concept Golf blue-e-motion – aşteptat cu nerabdare
Conceptul Golf blue-e-motion, prezentat cancelarului german Angela Merkel, are un motor electric silentios integrat in compartimentul frontal, cu o putere de 85kW (115 CP). Ca toate motoarele electrice, si acela folsit la modelul Golf este capabil de un cuplu maxim foarte ridicat (270 Newton-metri) chiar si la pornirea de pe loc. Rezultatul: o experienta a condusului mai placuta cu emisii zero. Energia motorului este inmagazinata intr-o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 26,5 kilowati-ora.
Golf blue-e-motion este capabil de o autonomie de pana la 150 de km, care depinde de factori ca folosirea aerului conditionat sau a incalzirii. Aceasta autonomie corespunde nevoilor majoritatii soferilor germani. Conform Oficiului Federal de Statistica al Germaniei, 6 din 10 oameni care lucreaza folosesc o masina pentru a merge la serviciu – in medie, 45,8% conduc mai putin de 10 kilometri (dus sau intors), 28% conduc intre 10 si 25 de kilometri si 16,2% peste 25 de kilometri. Modelul Golf blue-emotion se descurca lejer pe distantele parcurse in general de majoritatea prestatorilor de servicii si deasemenea, pe distante scurte, ofera solutii eficiente si pentru utilizatorii privati.
Mai evident decat in cazul motoarelor pe benzina sau diesel din ziua de azi, autonomia maxima a unei masini electrice este redusa drastic atunci cand motorul acesteia este folosit des la putere maxima. Totusi, modelul Golf blue-emotion – cu viteza maxima de 140 de km/h – ofera ample rezerve de putere a motorului, astfel incat este folosita mai putina energie la condus si poate intra chiar in modul „sailing”. Modul „sailing” se activeaza de fiecare data cand soferul ridica piciorul de pe pedala de acceleratie. La fel ca şi in cazul modelului Touareg Hybrid, produs in prezent, motorul este decuplat, astfel incat masina continua sa inainteze cu cat mai putina frecare posibil. Golf blue-emotion recupereaza chiar energie kinetica.
Adaptat la arhitectura masinii, elementele bateriei modelului concept sunt situate in portbagaj (capacitatea de incarcare ramasa fiind nu mai puţin de 237 de litri), sub locurile din spate si in tunelul inferior median. Un sistem separat de racire cu aer asigura un mediu termic constant in compartimentul bateriei.
Dupa cum am mai mentionat, toate componentele cheie primare si secundare ale sistemului de propulsie au fost integrate in compartimentul motorului din partea frontala a vehiculului. Ca si in cazul modelului concept E-Up, pentru Golf blue-e-motion este folosit un sistem electric de propulsie integrat. La baza sistemului de propulsie integrat se afla motorul electric, transmisia si diferentialul. Administrarea energiei este asigurata de un invertor auto controlat prin puls de inalta tensiune, care – impreuna cu converorul CC-CC al sistemului electric de 12 Volti si modulul de incarcare – este integrat in sistemul de propulsie. Intreaga unitate este relativ usoara si compacta. Modelul Golf blue-e-motion cu 5 usi si 5 locuri, de exemplu, este cu doar 205 kilograme mai greu decat Golf BlueMotion TDI cu cutie automata DSG – in ciuda faptului ca bateriile masinii electrice sunt notoriu de grele, cantarind 1.545 de kilograme in cazul modelului concept.
Anul viitor, Volkswagen va testa, in toate conditiile posibile, sistemul de propulsie si modulele de stocare a energiei ale modelului Golf blue-e-motion, cu o flota de 500 de masini. Numaratoarea inversa pentru lansarea productiei viitorului Golf blue-e-motion a inceput deja. Viitorul este aproape aici, mai ales in Germania, pentru ca acesta este locul unde un milion de masini electrice vor fi pe sosele incepand cu anul 2020 – acest tel fiind asumat de guvernul federal german in august 2009 si este stabilit in „Planul National de Dezvoltare a Mobilitatii Electrice”. Mai este mult de parcurs pana in 2020, mai ales tinand cont de faptul ca pretul bateriilor trebuie redus drastic. Totusi, o alta certitudine este ca multe dintre cele un milion de masini electrice din 2020 vor purta sigla Volkswagen.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi