Ghidul practic pentru părinţi; „Start Inteligent”O traducere mult aşteptată: Ghidul practic pentru părinţi; „Start Inteligent”

Din 8 aprilie, găsiÅ£i în librării cartea „Start Inteligent, Cum poÅ£i transforma viaÅ£a copilului tău prin exerciÅ£ii ÅŸi miÅŸcare, încă din prima lună de viaţă! ”, cartea care nu ar trebui să lipsească din casa fiecărui părinte. Ghidul este extrem de practic grupând miÅŸcările recomandate fiecărei grupe de vârstă. Abordarea este originală ÅŸi arată  modul în care exerciÅ£iile fizice contribuie la dezvoltarea copilului, încă de la naÅŸtere. Ea cuprinde imagini cu exerciÅ£ii ÅŸi cu descrierea lor, însă câştigul cel mai mare al acestei cărÅ£i este că îi leagă pe părinÅ£i ÅŸi mai mult de copii lor, făcând ca timpul petrecut împreună să fie unul mult mai plăcut.  Pentru a se dezvolta, copiii au nevoie să facă exerciÅ£ii fizice care le dezvoltă atât corpurile cât ÅŸi mintea. Tot mai multe studii arată că primii 5 ani din viaţă sunt cruciali pentru starea de sănătate de mai târziu. “Start Inteligent”  conÅ£ine o serie de exerciÅ£ii pe care orice părinte ar trebui să le facă pentru a asigura dezvoltarea copiilor în prima parte a vieÅ£ii lor.

          Autoarea, Margaret Sassé este o autoritate internaţională în literatura specializată în dezvoltarea copilului, a scris nenumărate cărţi şi este fondatoarea şi directoarea fundaţiei Toddler Kindy GymbaROO care are 85 de centre în Australia şi încă 15 în restul lumii. În fiecare saptămână, peste 10.000 de copii, împreună cu părinţii lor, vizitează centrele GymbaROO şi KindyROO. Având la bază  sfaturi şi informaţii  ştiinţifice bazate pe cercetări, fundaţia are un mare succes în toată lumea.  Observând încrederea şi interesul oamenilor pentru acest program, Margaret Sasse a scris  ghidul practic “Smart start”. De asemenea, traducătoarea cărţii, Ana Petcu este şi ea medic şi părinte. Încântată de stilul cărţii, sfaturile utile şi aplicabilitatea ei, s-a hotărât ca împreună cu editura TACT să o ofere şi publicului român.   Cartea s-a tradus în mai multe limbi, versiunea în română fiind tradusă “Start inteligent”.  Într-o prezentare grafică prietenoasă şi intuitivă, cartea conţine sfaturi, exerciţii şi imagini descriptive, în 160 de pagini, la un preţ de 42 lei. Ghidul poate fi achiziţionat de pe site-ul editurii  http://www.imaginetact.ro/mosmondrila.html sau din librăriile Librarium şi Cărtureşti, din toată ţara.

       “Copiii au nevoie de exerciţii, nu doar pentru dezvoltarea lor fizică ci, în egală măsură, şi pentru cea a creierului. Primii 5 ani din viaţa unui copil sunt văzuţi acum ca fiind cruciali pentru starea de sănătate şi de bine de mai târziu. Start Inteligent e un ghid practic al părinţilor care vor să ştie cum să le ofere copiilor cel mai bun început în viaţă, cu sfaturi despre cum să rămână cu picioarele pe pământ, dietă şi exerciţii.Cartea pe care o ţii în mâna îţi va fi alături în toată perioada care urmează.”, Margaret Sassé.

 Editura TACT are sediul in Cluj-Napoca şi este orientată spre traducerea în limba română a unor autori pe cât de importanţi, pe atât de puţin frecventaţi. Moşmondrilă, noua colectie a editurii, aduce cititorului român cărti-unelte, cărti care să ajute la dezvoltarea atât psihică cât şi fizică a copiilor şi să fie un real sprijin în formarea unor relaţii cât mai apropiate şi mai naturale între copil şi părinte.

Prezentarea carţii, informaţii şi detalii se găsesc pe blog: http://carti-pentru-parinti-si-copii.blogspot.com/ şi pe facebook la “Start inteligent”.

 Vă stăm la dispoziţie cu mai multe informaţii şi cu poze din carte.

 Adina Pasca

0726-18341

adina@imaginetact.ro

Editura TACT

http://www.imaginetact.ro/mosmondrila.html