GHID DE UTILIZARE Pentru RIUF 2011

Ghid de utilizare pentru cei ce vor sa se foloseasca la maxim de oportunitatile oferite de a opta editie a Romanian International University Fair. Mai mult decat informatii, RIUF 2011 ofera raspunsuri la intrebarile personale despre studiile in strainatate, alternative educationale, solutii pentru problemele individuale din cadrul procesului de aplicatie, sfaturi din partea unor specialisti in educatia internationala, dialoguri cu romani studenti si absolventi de universitati prestigioase, surse de finantare pentru programe de studii universitare si post-universitare.

Pe baza experientelor din anii anteriori, iti oferim urmatoarele recomandari:

1. Gandeste-te la tarile in care ti-ar placea sa studiezi/traiesti/muncesti. Nu te opri din visat!

2. Gandeste-te la domeniile in care ti-ar placea sa urmezi un program de studii/specializare.

3. Exploreaza lista expozantilor prezenti la RIUF 2011 si vezi cine e prezent din fiecare tara. Atentie! Participantii difera de la o editie la alta (Bucuresti, Timisoara, Iasi).

4. Selecteaza cativa care te intereseaza foarte mult (3-5), cativa cu care ar fi bine sa vorbesti (5-10) si cativa cu care o sa vorbesti daca iti permite timpul (5-10).

5. Mergi pe site-urile lor (gasesti linkuri pe WWW.RIUF.RO ) si exploreaza ofertele academice.

6. Afla mai multe despre procedurile de admitere, taxele de scolarizare si sursele de finantare propuse de programele respective.

7. Mai treci odata prin pasul 3 si 4. S-a schimbat ceva?

8. Fa o lista cu intrebarile (generale/pentru fiecare program in parte) la care nu gasesti raspunsuri multumitoare pe site-uri.

9. Ordoneaza aceste intrebari in ordinea importantei pentru tine.

10. Daca vrei sa stii pe loc daca esti admis la o universitate internationala si pe lista institutiilor care te intereseaza se afla cele care participa la Spot Admissions , atunci inscrie-te pe site-ul RIUF. Trimite documentele minime necesare la adresele aferente editiei din cel mai apropiat oras. Totodata, ar fi bine sa ai la tine cateva copii ale CV-ului tau actualizat. Gasesti aici tot ce trebuie sa stii despre Spot Admissions si 1-to-1 Interviews : www.riuf.ro

11. Exploreaza lista seminariilor si prezentarilor care vor avea loc la RIUF .

12. Alege-ti cateva dintre ele la care ai vrea sa participi si incearca sa fii printre primii care se inregistreaza (fiecare sala are un numar limitat de locuri) – vizitatorii inregistrati au acces cu prioritate. Daca totusi nu reusesti sa te inregistrezi in timp util, nu dispera. Vino la seminariile respective pentru ca s-ar putea sa fie cateva locuri disponibile (ale celor care s-au inscris, dar nu au putut sa ajunga).

13. Fa-ti un buget pentru vizita la RIUF (transport, mancare, o suma pentru reviste, ziare, carti si alte materiale educationale – daca vrei sa beneficiezi de ofertele speciale care-ti sunt oferite de partenerii nostri numai pe durata evenimentului).

14. Retine datele evenimentului RIUF – 12 si 13 martie 2011, la Sala Palatului Bucuresti, pe 15 martie la Timisoara – Hotel Continental, si pe 17 martie la Iasi – Hotel Unirea .

15. Fa-ti un program al zilei (zilelor) de vizita: ia in calcul 5-15 minute per expozant cu care vrei sa stai de vorba, durata seminariilor la care vrei sa participi si inca 1-2 ore pe care o sa le petreci explorand oportunitatile pe care nu te astepti sa le gasesti la eveniment.

16. Dormi bine in serile de dinaintea vizitelor la RIUF, ca sa ai energie a doua zi.

17. Trezeste-te la timp si vino sa te bucuri de un eveniment organizat numai pentru tineri ambitiosi!

Cu mai mult de 100 de universitati din 20 tari, centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale, organizatii ce ofera materiale si servicii de consiliere, burse, credite pentru studii universitare / post-universitare, RIUF este evenimentul cu cele mai multe oportunitati de studii in strainatate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-uril oficial – www.riuf.ro

 

Partenerii media ai evenimentului sunt: 9AM, Wall-Street, eJobs, Kudika, Studentie.ro, Bestresource.ro, Codrosu.ro, Hipo.ro, Lumebuna.ro, Ambition, Revista Cariere, evenimentestudentesti.ro, comunicatederpresa.ro, oopsmedia, Port.ro, Romanialibera, Sapteseri, Ziare.com, Romaniapozitiva.ro,  OKIAN. Partenerii educationali ai evenimentului sunt: CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbright,  Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti, Primaria Municipiului Iasi, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Municipiului Iasi si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.