Generalitati despre extensiile de par

Una dintre ultimele tendinte in ceea ce priveste schimbarea spectaculoasa a infatisarii este reprezentata de folosirea asa-numitelor extensii de par, care permit oricarei doamne si domnisoare sa-si lungeasca sau sa-si imbogateasca podoaba capilara ieftin, rapid si fara prea mare efort. Extensiile – niste suvite false atasate parului natural – se pot monta la un salon specializat sau chiar si acasa, in functie de tipul lor.

Astfel, exista extensii clip-on, care sunt detasabile si pot fi montate si demontate de catre oricine, chiar si de catre clienta insasi, datorita sistemului lor de prindere format din niste clame usor de inchis si deschis. Pieptanatul trebuie facut cu grija, pentru a evita desprinderea clamelor. Aceste suvite trebuie spalate separat si demontate inainte de culcare. In rest, nu sunt foarte pretentioase.

Mai sensibile sunt suvitele prinse cu cheratina – numite extensii cheratina -, care nu permit folosirea drotului, nici a placii de indreptat parul, deoarece legaturile se pot topi si se pot imprastia prin tot parul, clienta fiind nevoita apoi sa se tunda zero pentru a elimina substanta intinsa prin par. In plus, persoanele care poarta asemenea extensii trebuie sa se pieptene cu atentie, pentru a nu agata legaturile. Nu este permisa aplicarea produselor cosmetice – gen spuma de par, fixativ, etc. – direct pe legaturi. Vopsirea parului ce are montate extensii microring sau cheratina trebuie sa fie efectuata la un salon de coafura, de catre o persoana experimentata. Suvitele de tip clip-on pot fi vopsite separat.

Diferitele tipuri de extensii de par sunt foarte comod de purtat, deoarece clientele se obisnuiesc destul de repede cu ele si uita adesea ca le au in par – asta dupa primele doua – trei zile, in care simt un usor disconfort, datorat greutatii suvitelor false.

Referitor la restrictiile extensiilor, acestea nu pot fi montate daca lungimea firului de par este sub 6 centimetri, sau daca potentiala clienta este insarcinata, daca face tratament cu hormoni sau daca are probleme cu scalpul ori ii cade parul. Inainte de a va monta asemenea suvite false, este bine sa verificati daca nu cumva sunteti alergica la cheratina sau la silicon. In caz afirmativ, singurele extensii pe care le puteti folosi sunt cele detasabile, numite extensii