GDC Telecom devine distribuitor in Romania al celei mai bune solutii de Home Automation din lume – FIBARO

Bucuresti, 30 septembrie 2015 – GDC Telecom, unul dintre principalii furnizori de echipamente si solutii de comunicatii unificate, devine distribuitor oficial al produselor FIBARO pentru piata din Romania.

 

 

Compania romaneasca isi extinde astfel portofoliul cu un nou segment de business intrand pe piata automatizarii cladirilor cu FIBARO, cea mai buna solutie de Home Automation din lume.

Dispozitivele ce alcatuiesc sistemul FIBARO utilizeaza tehnologia wireless Z-Wave pentru a comunica intre ele, oferind un spectru larg de solutii si aplicatii, ce transforma orice locuinta obisnuita intr-una inteligenta. Senzorii Z-Wave Fibaro sunt complet independenti fara a nenecesita cablare separata, sistemul oferind libertate deplina in comunicare si control, fiind compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile smart si camerele VoIP disponibile.  Altfel, de la smartphone la smarthome nu mai este doar un concept demn de scenarii SF, ci a devenit o realitate. Printr-un simplu touch, utilizatorii  pot  controla temperatura si iluminatul, reducand consumul de energie, sau isi pot securiza locuinta, prin monitorizarea usilor si ferestrelor.

Sistemul FIBARO detecteaza cu usurinta intrarea prin efractie, inundatiile sau incendiile pentru a mentine siguranta caselor si cladirilor de birouri. Casa inteligenta imbunatateste confortul, comoditatea, siguranta si gestionarea energiei pentru consumator, creand o experienta completa.

In noul sau rol, GDC Telecom va dezvolta reteaua de distributie FIBARO si va depune toate eforturile pentru cresterea notorietatii brandului FIBARO in Romania.

“GDC Telecom are o experienta solida si o echipa de profesionisti gata sa livreze si sa promoveze cea mai buna solutie de Home Automation din lume. FIBARO a reinventat notiunea de Internet of Things, de aceea avem convingerea ca parteneriatul pe care l-am incheiat va remodela conceptul de confort, de casa inteligenta in Romania, la preturi accesibile”, a declarat Gabriel Dulcu, CEO GDC Telecom.

 

Despre GDC Telecom (http://www.gdctelecom.ro)

Prezenta pe piata romaneasca de IT & Telecom din anul 2004, GDC Telecom furnizeaza sisteme de comunicatii unificate si solutii integrate de call center, inregistrare apeluri, solutii hoteliere si IT&C, adresandu-se unei categorii largi de clienti: SOHO, Enterprise sau operatori de telefonie.

Prin imbinarea echipamentelor si tehnologiilor de ultima generatie cu solutii complexe, GDC Telecom devine un partener strategic pentru companiile ce necesita servicii de voce integrate sau doresc sa migreze la telefonia IP, expertiza sa fiind validata de clientii care au ales compania pentru calitatea si versatilitatea produselor si serviciilor livrate. Din septembrie 2015, GDC Telecom si-a marit aria de activitate incluzand in portofoliul sau echipamente si solutii de Home Automation si automatizari industriale.

 

Despre FIBAR GROUP

Fibar Group este o companie poloneza aflata intr-o crestere rapida, care proiecteaza si dezvolta ecosisteme si dispozitive inovatoare pentru casa inteligenta. In prezent, brandul FIBARO este prezent in peste 80 de tari, inclusiv Statele Unite. Sistemul FIBARO utilizeaza protocolul Z-Wave, putand fi controlat de oriunde din lume prin intermediul unui smartphone sau unei tablete. Instalarea sistemului este non-distructiva, fara cabluri trase, pereti sparti sau praf, toate modulele si senzorii au dimensiuni foarte reduse, instalarea facandu-se foarte usor, in doar cativa pasi.

Printre premiile castigate de Fibar Group de-a lungul celor patru ani de activitate se regasesc:

– iF DESIGN AWARD 2014 pentru senzorul de inundatie FIBARO (Germania)

– Good Design 2014, cel mai prestigious premiu pentru design din lume, categoria Noi Tehnologii

– CES Innovation Award 2015 (Las Vegas)

– FIBARO Home Center Lite – finalist CEDIA Awards UK (care premiaza excelenta in design, instalare si integrare pentru tehnologii rezidentiale) pentru Cel mai inovator produs