Gastroeneterologie – vezi cum se desfasoara un consult

Informatii generale despre gastroeneterologie

Gastroenterologie  este un expert in domeniul medical, unde expertii trateaza diferite parti ale corpului. Vorbim in principal despre stomac, esofag, colon etc. Este important sa nu faceti greselile pe care multi pacienti le fac. Solicitati ajutor farmacistului. Aceasta este o atitudine complet gresita, deoarece numai medicii specializati in boli de gastroenterologie se pot ocupa de tratamentul real al acestei probleme medicale. Tratamentul oferit de un specialist in farmacie nu poate decat sa atenueze aceasta problema.

Prin atenuarea problemei, tot ce trebuie sa faceti este sa prelungiti durata problemei. Situatia se poate agrava mai tarziu.

Boli des intalnite

gastroenterologie

Constipatie – care implica golirea intestinala rara sau dificila;

Gastrita – implica inflamatia peretelui stomacului, cauzata de infectii simple, , boli autoimune, stresori etc.;

Hepatita cronica B-fara tratament, se va dezvolta in timp in ciroza sau carcinom hepatocelular.

Cancerul colorectal (considerat a doua cea mai frecventa boala a cancerului);

Boala celiaca (o boala autoimuna care distruge interactiunea dintre sistemul imunitar si intestinul subtire);

Boala Crohn (inflamatia peretilor tractului digestiv).

Nu evita simptomele! Vezi imediat un gastroenterolog!

In gastroenterologie, pe langa simptomele comune asociate cu medicamentele orale simple recomandate de farmacisti, anumite simptome necesita monitorizare pe termen lung, deoarece pot provoca boli mai grave.

In acest sens, orice afectiuni anormale, cum ar fi dureri abdominale severe, boli de intestin sau arsuri ale esofagului, trebuie consultate cu un gastroenterolog pentru a se asigura ca nu este o boala grava.

Daca doriti sa faceti o examinare fizica completa intr-o clinica renumita, va recomandam cu caldura Clinica Romgermed. Nu sunt doar gastroenterologi, dar veti gasi cu siguranta specialisti si in alte probleme.

In Romgermed, veti trata cu siguranta problemele legate de oftalmologie si ginecologie. Acolo puteti avea RMN, consult de masurare a densitatii osoase si consult oftalmologie. In plus, daca esti pe cale sa fii angajat, Romgermed iti poate verifica si tot ce tine de medicina muncii!