Gala Sanatatii – cele mai importante premii ale anului, in domeniul sanatatii

Pe data de 3 decembrie va avea loc editia 2009 a Galei Sanatatii, cel mai important eveniment dedicat premierii performantelor din sanatatea romaneasca! O societate matura, responsabila, trebuie sa isi recunoasca si sa isi aprecieze valorile, iar sistemul sanatatii avea nevoie de o confirmare a solidaritatii intregii societati pentru sprijinirea dezvoltarii sale. Din acest motiv a aparut proiectul Gala Sanatatii – un act de mobilizare sociala pentru premierea adevaratelor valori din sanatate: inovatie, devotament, responsabilitate, grija si pasiune.

Conceptul inovator al Galei Sanatatii incurajeaza recunoasterea si aprecierea tuturor celor care sprijina, intr-un fel sau altul, „sanatatea” romaneasca: medici care au obtinut rezultate remarcabile pe parcursul ultimului an, manageri de top din industria medicala, profesori, societati medicale, asociatii de pacienti, jurnalisti, companii farma si asociatii ale studentilor la medicina.

In cadrul evenimentul Gala Sanatatii, editia 2009, se vor acorda douasprezece categorii de premii: Premiul pentru leadership medical (public/ privat), Premiul pentru inovatie in medicina, Premiul pentru cea mai dinamica societate medicala, Premiul pentru cea mai implicata asociatie de pacienti, Premiul pentru programe business dedicate sanatatii (investitie privata/ investitie de stat), Premiul pentru cea mai buna campanie de informare publica in domeniul sanatatii, Premiul pentru cea mai buna campanie de responsabilitate sociala, Premiul pentru cea mai buna campanie initiata de o companie farma, Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sanatate (presa scrisa/ presa audio-vizuala), Premiul eco-sanatate, Premiul pentru activitate didactica universitara si Premiul pentru cea mai activa asociatie a studentilor la medicina.

Competitia pentru aceste premii se deruleaza pe site-ul evenimentului: www.galasanatatii.ro. Inscrierea se poate face in perioada 30 octombrie – 22 noiembrie 2009, prin completarea formularului disponibil pe site, invitatia de inscriere fiind deschisa oricarei persoane care a avut un cuvant de spus in domeniul sanatatii, pe parcursul anului 2009. Fie ca sunt descoperiri sau practici care revolutioneaza posibilitatile de diagnostic si tratament, fie ca sunt eforturi de informare corecta si constientizare publica asupra unor aspecte legate de sanatate, sau actiuni menite sa imbunatateasca, in diferite aspecte, starea sistemului de sanatate romanesc si  conditia pacientului, aceste realizari trebuie sa fie cunoscute! Oricine poate inscrie in concurs oameni sau proiecte care merita sa fie premiate la Gala Sanatatii, editia 2009.

Procesul de selectie se va realiza cu ajutorul publicului, care va avea posibilitatea de a vota candidatii sau proiectele preferate, in perioada 23-29 noiembrie 2009. Proiectele care vor intruni cele mai mari punctaje din partea publicului se vor califica in urmatoarea etapa, care presupune votul juriului. Juriul Galei Sanatatii va reuni personalitati marcante din lumea medicala romaneasca, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai presei, care vor evalua candidaturile in concurs, intr-o abordare multidisciplinara.

Rezultatele finale vor tine cont atat de punctajul acordat de public, cat si de cel al juriului. Pe data de 30 noiembrie 2009 vor fi anuntati finalistii pentru fiecare categorie, acestia fiind declarati oficial „nominalizatii la premiile Galei Sanatatii”.

Gala Sanatatii este locul de intalnire a celor mai mari actori de pe scena medicala din Romania, intr-o manifestare de anvergura, care creeaza o imagine complexa a „sanatatii” autohtone. Scopul acestui eveniment este de a  incuraja valorile care contribuie la dezvoltarea sistemului medical romanesc si la ridicarea standardelor de performanta in sanatate.

Gala Sanatatii este un eveniment Sanatatea Media Group.

Parteneri principali:

SanatateaTV, Houston NPA

Parteneri media:

9AM, Wall-Street, Acasa.ro , Romedic.ro,  Ziare.ro, Pharma Business, Doctorul meu,

E-Sana, Avantaje, Sfatul medicului, Healthy.ro, Chirurgul.ro, News20,  Intact News, Profit Net, eMedic.ro, Revista Spitalul, Media Kompass.