G Data castiga doua premii prestigioase in doar o saptamana

Virus Bulletin si AV Comparatives plaseaza G Data in top

 

Bucuresti (Romania), 15 decembrie 2010 – In saptamana 6-10 decembrie G Data a primit nu unul, ci doua prestigioase premii de la doua laboratoare independente de cercetare. G Data AntiVirus 2011 a castigat premiul „VB100” de la Virus Bulletin datorita ratei de detectie ridicate si a unei medii scazute de utilizare a resurselor computerului. Doua zile mai tarziu, acelasi produs a primit premiul „Advanced +” de la AV Comparatives. G Data AntiVirus a detectat cele mai multe programe malware necunoscute dintre toate produsele participante si a obtinut o cota minima de rezultate fals pozitive. Astfel, G Data a fost considerat castigatorul per ansamblu al testului.

 

Premiile obtinute evidentiaza accentul puternic pe care G Data il pune pe tehnologia pe care o ofera clientilor sai. Evitarea alarmelor false si a instabilitatii, precum si reducerea impactului asupra sistemului sunt punctele cheie pe care G Data se concentreaza. Rata de detectie peste media industriei a programelor malware cunoscute sau necunoscute, deja obisnuita a fi la un nivel maxim, este dovedita prin castigarea acestor prestigioase premii.

 

Eddy Willems, Security Evangelist al G Data, implicat si in AMTSO (Anti-Malware Testing Standard Organization), un organism care supervizeaza daca astfel de teste sunt impartiale si se desfasoara in conformitate cu metodologia, declara: „Sunt sute de organizatii pe mapamond care se ocupa cu testarea solutiilor de securitate antivirus. Adeseori, datorita anumitor interese comerciale, multe dintre acestea fac in asa fel incat sa aranjeze ca anumite produse sa fie declarate castigatoare. In Europa, sunt doar cateva astfel de institute cu adevarat independente. Din acest grup de elita fac parte si Virus Bulletin si AV Comparatives, ceea ce face ca premiile oferite de acestea sa fie foarte valoroase.”

 

-###-