Fundatia ECDL sustine Agenda Digitala a Comisiei Europene si accentueaza din nou importanta completarii investitiei in infrastructura ICT cu investitia in aptitudini

Fundatia ECDL saluta initiativa Comisiei Europene ce a lansat de curand Agenda Digitala prin care se urmareste redresarea economica si imbunatatirea circumstantelor sociale cu ajutorul unei Europe mai competitive, inclusive si dezvoltate digital. Agenda Digitala ( 19 Mai 2010) este prima dintre cele şapte iniţiative-pilot din cadrul Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.

Cresterea accesului la informatie, a oportunitatilor de angajare si a educatiei prin intermediul aptitudinilor ICT dobandite, face parte integranta din misiunea Fundatiei ECDL si in calitate de autoritate principala de certificare a aptitudinilor digitale la nivel international, Fundatia ECDL sustine nevoia identificata de Agenda Digitala pentru aptitudini ICT imbunatatite ca masura de stimulare a cresterii economice in Europa.

Fundatia ECDL intampina Actiunea Cheie Nr. 10 care propune cunostintele si competentele digitale ca prioritate a reglementarilor Fondului Social European -  o masura pe care Fundatia ECDL a sprijinit-o cu tarie in ultimii ani. Investitia in tehnologie si in viteza traficului de date nu sunt suficiente pentru dezvoltarea ratei de competenta digitale; trebuie sa existe si o investitie in aptitudini. Cu ajutorul unei certificari recunoscute international, factorii de investitie pot observa un efect clar si masurabil al investitiilor facute. Completarea fondurilor pentru infrastructura cu fonduri pentru competente este de o importanta reala; acest lucru va deveni cu adevarat eficient numai atunci cand fondurile vor fi plasate prin intermediul unor programe formale cu rezultate masurabile.

De asemenea, Fundatia ECDL saluta Actiunea Cheie Nr. 11 care pledeaza pentru dezvoltarea instrumentelor de identificare si recunoastere a competentelor specialistilor dar si utilizatorilor ICT. O certificare validata independent reprezinta unul dintre aceste instrumente care da posibilitatea angajatorilor sa identifice cu usurinta nivelul de cunostinte al angajatilor actuali sau potentiali.

Fundatia ECDL se alatura Comisiei Europene, facand apel catre toate Statele Member UE pentru a implementa initiative pe termen lung referitoare la e-aptitudini si pentru a le include in politicile nationale ca metoda de inducere a competitivitatii si dezvoltarii in Europa. E nevoie ca Statele Membre sa se concentreze mai mult pe inglobarea aptitudinilor si trainingului ICT in politicile nationale pentru educatie atat formala cat si informala.

Fundatia ECDL  sprijina obiectivele Agendei Digitale si isi va aduce aportul ca stakeholder principal, atat la nivel European cat si la nivelul fiecaruia dintre Statele Membre, pentru implementare practica si atingerea acestor obiective.

ECDL ROMANIA

 

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.