Fundatia ECDL saluta Saptamana Europeana a e-Aptitudinilor 2012 si isi angajeaza suportul in calitate de Ambasador al e-Aptitudinilor

Saptamana Europeana a e-Aptitudinlor reprezinta o campanie majora a Comisiei Europene de crestere a gradului de constientizare cu scopul de a sublinia cererea din ce in ce mai mare pentru utilizatori si profesionisti in Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (ICT) competenti pentru a se ajunge la o Europa competitiva si inovativa. Initiativa, care se va derula in luna martie 2012, va asigura o platforma pan-europeana unica de promovare si de schimb de experienta si bune practici in e-aptitudini, va favoriza cooperarea si va mobiliza eficient stakeholderii.

 

In calitatea de principal sustinator al competentelor digitale si a incluziunii digitale in Europa, atat la nivel national cat si international, Fundatia ECDL saluta aceasta initiativa si isi anunta suportul ca stakeholder pan-european. In plus, dl. Damien O’Sullivan, CEO al Fundatiei ECDL, a fost numit ambasador al e-aptitudinilor. Fundatia ECDL va lucra alaturi de Digital Europe si European Schoolnet, care vor coordona campania in numele Comisiei Europene.

 

Importanta e-aptitudinilor la nivel European si nevoia de a atrage cat mai multi oameni, in special tineri, catre tehnologie si catre profesiile ce implica ICT, este cruciala pentru refacerea si dezvoltarea economica; se estimeaza ca pana in 2020, 8.5 milioane de locuri de munca noi in Europa vor fi bazate pe cunostinte si aptitudini intensive, precum joburile de top management si tehnologie de nivel inalt (CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training) Briefing Note 2010).

 

Potrivit dlui. O’Sullivan, CEO al Fundatiei ECDL:

“ Acum mai mult ca niciodata, este important sa crestem gradul de constientizare al valorii competentelor digitale si educatiei, trainingului si certificarii in e-aptitudini. Sunt incantat sa servesc ca ambasador al e-aptitudinilor, in masura in care Fundatia ECDL este angajata acestui mesaj. Noi credem ca ajuta la dezvoltarea europenilor cu aptitudinile de care vor avea nevoie pentru locurile de munca ale viitorului si pentru o calitate a vietii mai buna in cadrul societatii digitale.”

 

Bazandu-se pe succesul Saptamanii e-Aptitudinilor 2010, aceasta campanie promite sa fie o platforma importanta pentru promovarea catre factorii de decizie politica nationali si catre publicul general, a beneficiilor competentelor digitale. Acest lucru, in final, va ajuta la combaterea deficitului de aptitudini din Europa si va genera o Europa optima din punct de vedere digital, competitiva si inclusiva.

 

 

 

 

ECDL ROMANIA

 

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

 

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 600 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

 

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.