Fundatia ECDL face apel catre Guverne pentru o investitie axata pe tehnologie urbana generala – cu ocazia Zilei Mondiale a Societatii Telecomunicatiei si Informatiei

17 mai 2010 – Ziua Mondiala a Societatii Telecomunicatiei si Informatiei (WTISD) atrage atentia asupra modului in care utilizarea Internetului si a altor tehnologii poate aduce beneficii societatilor si economiilor si poate face posibila depasirea diviziunii digitale. Celebrata in fiecare an incepand cu 1969 pe 17 mai, anul acesta a avut ca tema: “ Un oras mai bun, o viata mai buna cu ICT”.

In timp ce ratele de urbanizare par sa se ridice la nivel global cu un ritm accelerat, ICT va juca un rol din ce in ce mai important in asigurarea unor orase mai eco-friendly si cu economii mai viabile. ICT pune la dispozitia tuturor tehnici inovative si eficiente de imbunatatire a calitatii vietii urbane – cladiri  inteligente, management de trafic inteligent, eficienta noua in consumul de energie si managementul pierderilor si nu in ultimul rand asigura schimbul de informatii si cunostinte si comunicarea dinamica intr-o societate informationala tot mai convergenta, ceea ce modifica radical in bine experienta urbana. In realitate, pentru miliarde de locuitori ai oraselor din toata lumea este imposibil de imaginat o viata zilnica fara tehnologie, desi este ironic ca pana si in cele mai populate orase, unui numar din ce in ce mai mare de locuitori li se interzice accesul la aceste modalitati esentiale de comunicare.

Potrivit Uniunii Internationale de Comunicatii ( initiatorii WTISD), “ prin asigurarea unui acces permisibil si echitabil catre informatie si cunostite in scopul de a acorda suport fiecaruia pentru a-si atinge propriile aspiratii, administratiile pot contribui la atingerea asteptarilor ridicate ale unei populatii in continua crestere din orasele lumii.”

Fundatia ECDL sustine WTISD si incurajeaza administratiile oraselor sa accelereze aplicarea tehnologiei pentru a imbunatati calitatea vietii urbane pentru toti cetatenii. “ Orasele pot functiona ca retele de localitati urbane, folosind tehnologia pentru a crea si sustine relatiile sociale care se transfera in mod natural din mediul virtual catre localitati. Oricum, pentru a evita crearea de generatii de izolati digitali, avem nevoie de a ne asigura ca tehnologia nu este doar accesibila, dar si inclusiva.”

 

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.