Frumusete si sanatate…la -180°C, CrioBio a deschis primele doua criosaune din Bucuresti

CrioBio a deschis primele doua criosaune (centre de aerocrioterapie) din Bucuresti, in incina carora se efectueaza proceduri la -180°C, cu multiple beneficii pentru organism. Aerocrioterapia, practicata in cabinele criosaunelor, activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Aerocrioterapia sau terapia prin frig, cum este cunoscuta popular, stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic.
Rezultatele incep sa apara inca de la prima procedura in criosauna. Intregul organism este revigorat, plin de energie, se instaleaza o stare generala de bine. Dupa primele 5-6 proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, petele pigmentare se estompeaza. O cura de 15-30 proceduri in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinerind pielea si reducand radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.
Aerocrioterapia are aplicatii multiple, de la estetica si wellness (se „ard” pana la 1000 kcal/procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular, refacerea dupa efort sau accidentari) si tratarea diverselor afectiuni, intr-un timp foarte scurt.

Ce se intampla in cadrul unei proceduri?
Persoana intra in cabina, in lenjere intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Usa cabinei se inchide, iar podeaua este reglata astfel incat persona sa nu inhaleze azot gazos. Pentru a evita hipotermia mainilor, pacienții trebuie sa iși țina mainile pe marginea superioara a cabinei. Gazul criogenic este eliberat in criosauna, temperatura scade la -140°C/-180°C in 30 de secunde. Dupa aceea, nivelul temperaturii ramane constant.
Durata procedurii este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor. Tratamentul cuprinde 10-30 sau mai multe proceduri. Procedurile preventive se pot desfasura zilnic sau la 2-3 zile. In cazul tratamentului pentru bolile reumatice sau al altor afectiuni este posibila cresterea procedurilor pana la 2-3/zi.

Unde gasiti criosaunele?
Centrele CrioBio sunt situate in cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primaverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) si Calea Grivitei nr. 3 (la intersectia cu Calea Victoriei). Pentru programari sunati la: 0728.874.411.
Pret: intre 75 si 100 lei/procedura, in functie de abonamentul ales.

Despre efectele terapeutice ale frigului, in criosauna
De-a lungul timpului, oamenii si-au tratat durerile, inflamatiile si au incercat sa previna bolile folosind diverse metode bazate pe frig, cum sunt compresele reci, gheata, dusurile si baile reci. Cercetatorii au studiat efectele terapeutice ale frigului, dezvoltand diverse metode si dispozitive care sa produca temperaturi cat mai scazute. Progresul tehnologiei a facut posibila proiectarea criosaunei, care pe baza de azot lichid produce temperaturi de pana la -180°C, facand astfel accesibila aerocrioterapia pentru milioane de oameni.
Scaderea brusca a temperaturii, in timpul unei proceduri in criosauna, stimuleaza sistemul imunitar care determina declansarea unei serii de procese regenerative in corp. Temperatura scazuta determina organismul sa transmita semnale puternice creierului, care stimuleaza toate functiile de autoreglare ale corpului, actionand mai ales asupra celor care nu functioneaza la intregul potential. Foarte important este faptul ca aceste procese sunt generate de la sine in organism, fara interventia unor factori externi, artificiali, si prin natura lor, nesanatosi.

Despre CrioBio
CrioBio este o companie romaneasca care a deschis primele centre de aerocrioterapie din Bucuresti. De asemenea, CrioBio comercializeaza cabinele de aerocrioterapie/criosaune. Acestea pot fi instalate in clinici medicale, saloane de infrumusețare, centre sportive, sali de fitness, stațiuni, sanatorii, acasa.
Pentru mai multe detalii accesati www.criobio.ro.