Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate

Sistemul de sănătate şi proiectul Legii Sănătăţii din România necesită o analiză complexă din partea tuturor actorilor implicaţi în funcţionalitatea sa. Dată fiind larga paletă de subiecte care trebuie dezbătute, Alianţa pentru Sănătate din România și Sănătatea Press Group iniţiază Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate. Prima ediţie a evenimentului se va desfăşura pe data de 10 mai 2012, la Bucureşti, şi va avea ca principale teme de discuţie Asigurările de sănătate şi Politica medicamentului.

Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate are ca scop discutarea problemelor sectorului sanitar pe paliere specializate, urmând ca la fiecare ediţie să fie aprofundat câte un aspect legat de reforma sistemului de sănătate din România.

Aceste dezbateri despre politica sanitară din România îşi propun să prezinte repere pentru un sistem de sănătate funcțional. Pe lângă identificarea şi găsirea de soluţii, Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate va genera grupuri de lucru specializate pe fiecare tematică în parte, grupe care vor funcţiona şi post-eveniment, pe măsură ce se dezvoltă noi propuneri legate de noua lege a sănătăţii.

“Fiind un eveniment care pleacă de la nevoile reale ale populaţiei referitoare la sistemul de sănătate, Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate reuneşte toate palierele sistemului de sănătate, de la profesionişti şi furnizori, la beneficiarii finali. Acest eveniment este structurat în mod coerent, deoarece permite o analiză punctuală a ceea ce înseamnă probleme ale sectorului sanitar în România, formulând concluzii care pot fi extrem de utile  în elaborarea noii Legi a Sănătăţii şi a legislaţiei secundare a acesteia”, a declarat Cristian Hotoboc, președintele Alianței pentru Sănătate din România.

”Medicamentul, calitatea serviciilor medicale şi asigurările de sănătate sunt printre cele mai importante lucruri care îi privesc în mod direct pe pacienţi, astfel că prima ediţie a Formului va dezbate tocmai aceste teme. Spre deosebire de alte dezbateri pe tema Legii Sănătăţii realizate la modul general şi fără fundamentarea propriu-zisă a propunerilor, continuitatea dintre evenimentele din cadrul Forumului, prin crearea unor grupe de lucru, impune demersuri concrete, care pot fi preluate la modul constructiv”, a declarat Vasile Barbu, secretarul general al Alianţei pentru Sănătate din România şi preşedintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

La eveniment vor fi invitaţi reprezentaţi de la Ministerul Sănătaţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Comisiile de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Centrul pentru Politici de Sănătate şi Sănătate Publică, Asociația Spitalelor din România, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Asociația Distribuitorilor de Medicamente, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, Uniunea Generală a Industriaşilor din România, Colegiul Medicilor, Federația Patronatelor Farmaciștilor din Romania, Patronatul Farmaciștilor, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, Asociaţia Distribuitorilor de Produse Medicale, Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice, Alianţa pentru Sănătate din Romania, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, Asociația Medicală Română, Societatea Națională de Medicină a Familiei, Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, Societatea Română de Medicină de Laborator, Societatea Română de Neuro Oftalmologie, Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale, Asociaţia Serviciilor Private de Ambulanță din România, Asociația Medicilor Rezidenți din România, Societatea Română Alzheimer, Fundaţia Crucea Alb Galbenă din România, Asociația de  Nursing din România, Asociaţia P.A.V.E.L., Asociaţia Umanitară Equilibre, Asociaţia de Ajutor Mutual Adam Bucureşti, Asociaţia Mame pentru Mame, Asociaţia M.A.M.E., Asociaţia The Little People România, Asociaţia S.O.S. Infertilitatea , Fundaţia pentru Protecţia Adulţilor cu Boli Cardiace – Protcard, Asociația Sano-Hep România, Fundaţia Fiii Gorjului, Asociația Children’s Joy, Asociația Hands Across România, Asociația pentru Dezvoltare și Sănătate Muriel Vaslui, precum şi reprezentaţi ai companiilor private de asigurări de sănătate şi ai industriei farmaceutice. De la discuţii nu vor lipsi membrii asociaţiilor de pacienţi şi ai celor mai importante societăţi medicale ştiinţifice.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Contact

Georgiana Giunca, PR Executive

e-mail: press@sanatateapress.ro