Forumul de eGuvernare din Republica Moldova analizeaza modalitatile prin care instrumentele informatice imbunatatesc guvernarea

SIVECO Romania prezinta exemple de “best practice” in domeniile eLearning, eHealth si eAgriculture

Pe 18 si 19 mai, la Chisinau, sunt prezentate in cadrul conferintei “Moldova e-Gov Summit 2010” cele mai reprezantative exemple internationale de buna practica in utilizarea tehnologiei informatiilor pentru eficientizarea guvernarii.

Conferinta este sustinuta de Ministerul Tehnologiilor Informationale È™i ComunicaÈ›iilor din Republica Moldova, cu suportul Proiectului de asistenta la implementarea reformei Administratiei Publice Centrale in Republica Moldova, Centrul pentru dezvoltarea e-Guvernarii in Europa de Sud Est si proiectul PNUD-Moldova “e-Guvernare” (www.mtic.gov.md si www.moldovaegovsummit.md).

Lucrarile conferintei, desfasurate sub deviza “IT&C pentru o mai buna guvernare”, sunt organizate in trei sesiuni tematice: IT&C pentru Guvernare, IT&C pentru Educatie, IT&C pentru Sanatate.

SIVECO Romania prezinta exemple de “best practice” in toate cele trei sesiuni, respectiv solutii de eGovernment dezvoltate si implementate in Romania, ulterior replicate de catre companie si in alte tari din Europa, Asia si Africa: solutia de eHealth pentru managementul integrat al proceselor din sistemul de sanatate, solutia de eLearning pentru accesul rapid la societatea bazata pe cunoastere si solutia de eAgriculture pentru cresterea performantelor in agricultura bazata pe IT.

“Expertiza pe care SIVECO Romania a dobandit-o de-a lungul celor 19 ani de activitate in proiecte majore de eLearning, eHealth, eCustoms, eBusiness, a facut posibila replicarea cu succes a acestora in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Solutiile pe care le dezvoltam pentru administratia centrala si locala asigura cetatenilor un acces larg si nediscriminatoriu la serviciile publice, conducand, totodata, la eficientizarea eforturilor administratiei atat din punct de vedere financiar, cat si in ceea ce priveste gestionarea si controlul activitatilor”, a declarat Costel Todor, Vicepresedinte adjunct M&A in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania desfasoara in prezent mai multe proiecte in Republica Moldova, in domeniul educational (universitar si preuniversitar) si banking (credit bureau).

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.