Fitopreparate Fares, pentru un ficat sanatos !

Unul dintre cele mai recente studii publicate in noiembrie 2011, Econtext, plaseaza Romania ca lider absolut in Uniunea Europeana la numarul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rata a mortalitatii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori. Hepatita cronica si ciroza hepatica sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. De altfel, in Romania sunt aproximativ un milion de persoane infectate cu virusul hepatitei de tip C.

Ficatul este o adevarata “uzina vie” in care se desfasoara continuu mii de procese simultan, cu scopul final de a sustine functionarea optima a organismului. Este cel mai mare organ intern si are o capacitate unica de a se regenera. Leziunile repetate sau bolile cronice produc modificari ireversibile ce interferfereaza cu functiile acestuia.

„Ficatul se lupta in fiecare zi cu metabolizarea lipidelor in exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete, dar supertratate, dar si cu substantele toxice din organism (medicamente, alcool, etc.)”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Laboratoarele Fares BioVital au dezvoltat o gama speciala de capsule, complexe naturale si pulberi dedicate prevenirii si tratarii hepatitelor virale acute si cronice, steatozei si intoxicatiilor hepatice. Multiplele forme de administrare au fost realizate tocmai pentru a se satisface nevoile fiecarui consumator in parte, care poate prefera sa bea ceai in loc sa ia o capsula. Totusi pentru curele mai lungi se recomanda administrarea alternativa a acestor produse. De exemplu daca se iau capsule timp de 3-6 luni, atunci se poate face o pauza si timp de 1-2 luni se poate administra ceai. In plus, in cazul unor cure mai severe se pot asocia capsulele cu ceaiul sau pulberile. De retinut insa, capsulele sunt mai concentrate decat celelalte forme de administrare.

CAPSULELE FICAT SANATOS au in componenta extracte standardizate din fructe de armurariu, fructe de schisandra, frunze de anghinare, rostopasca, radacina de papadie si sulfina. Aceste plante sunt cunoscute pentru proprietatile hepatoprotectoare si regeneratoare. Capsulele sunt eficiente in tratamentul hepatitelor virale acute si cronice, congestiei si insuficientei hepatice, intoxicatiilor hepatice, icterului, steatozei hepatice, in ciroza incipienta, in hipercolesterolemie, oboseala cronica, profilaxia bolilor ficatului la persoanele cu risc (transfuzii, seringi nesterile) si in cazul consumului si expunerii la substante hepatotoxice (alcool, medicamente, droguri, noxe). Aceste capsule sunt testate clinic si au dovedit un beneficiu terapeutic obiectiv – ameliorarea valorilor transaminazelor (ALT) la pacientii cu hepatita cronica virala C, precum si imbunatatirea starii generale a acestora. Doza maxima recomandata este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi inainte de masa, in cure de 1-6 luni. Pretul este de 28 lei.

CAPSULELE ANGHINARE SI FRUNZE DE MASLIN sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare, ajuta mentinerea nivelului normal al colesterolului. Sunt recomandate in hepatite virale acute si cronice, insuficienta hepatica, steatoza hepatica, ciroza incipienta, dischinezie biliara, hipercolesterolemie, dislipidemii, sindrom metabolic (hipertensiune asociata cu obezitate abdominala, rezistenta la insulina, toleranta scazuta la glucoza si dislipidemie), ateroscleroza, alergii, constipatie. Se recoamda administrea unei capsule de 3 ori pe zi, dupa masa, timp de 3 luni. Pretul este de 17 lei.

CAPSULELE ARMURARIU CU GANODERMA au ca ingrediente fructe de armurariu, extract de fructe de armurariu standardizat in min. 85% silimarina si reishi (Ganoderma lucidum). Sunt recomandate in hepatite virale acute si cronice, insuficienta hepatica, intoxicatii hepatice (alcool, noxe, ciuperci, medicamente), icter, steatoza hepatica, ciroza incipienta, oboseala cronica, perioada de convalescenta dupa hepatopatii. Se recomanda in doza de o capsula de 3 ori pe zi, inainte de masa. Pretul este de 21 de lei.

Complexul natural din plante medicinale CURATAREA FICATULUI are la baza fructe de armurariu, radacina de papadie, catina, lemn dulce, macese, fenicul, schinduf, sulfina, shitake miceliu, ciuperca de mesteacan, iasca si ulei esential de lamaie. Este recomandat pentru proprietatile hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxice, decongestive si antiinflamatoare hepatice, fiind un bun coleretic-colagog, hipocolesterolemiant si antioxidant in hepatite acute si cronice, intoxicatii hepatice, oboseala cronica si profilaxia bolilor ficatului la persoanele expuse substantelor hepatotoxice. Se consuma ca atare, in iaurt, cu suc de fructe sau miere, fara preparare termica. Pretul este de 35 lei.

„Preocuparea permanenta pentru valorificarea traditiei in ceea ce priveste fitoterapia scos la lumina o reteta din traditia monahala romaneasca. Pentru realizarea acestui produs am folosit o tehnologie noua si speciala care prevede arderea plantelor medicinale intr-un cuptor de calcinare, utilizand o temperatura inalta intr-un spatiu ventilat. In urma calcinarii plantelor se obtine o pulbere sub forma de cenusa foarte bogata in minerale precum: fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier”, a adaugat dr. Carmen Nonn.

PULBEREA RUMEX CARBO a fost creata si utilizata cu succes, in manastire, pentru vindecarea hepatitei. Ingredientele care stau la baza pulberii carbonizate sunt: samburi de maslin, seminte de struguri, crengute de vita de vie, rostopasca si rizomi de stevia stanelor. Acest produs este recomandat in hepatite virale acute si cronice, congestie si insuficienta hepatica. Doza maxima este de 3g de pulbere calcinata (1 flacon) amestecat cu 1 lingura de miere de albine si se administraza o data la 3 zile. Pretul este de 29 lei.

Administrarea sublinguala a plantelor medicinale sub forma de pulberi face ca substantele bioactive sa patrunda rapid in corp deoarece la acest nivel mucoasa este subtire si bogat vascularizata. FRUCTE DE ARMURARIU sub forma de pulbere se recomanda in caz de hepatita, ciroza, stari inflamatorii si insuficienta hepatica in doze de o lingurita de 3-4 ori pe zi. Pretul este de 8,90 lei.

De asemenea, RADACINA DE PAPADIE pulbere este foarte eficienta in hepatite, litiaza biliara si colecistopatii. Se recomanda ia inainte de masa cate o lingurita de pulbere, de 3-4 ori pe zi, umezita cu putina apa sau amestecata cu miere. Pentru eficienta maxima pulberea se tine sub limba 10-15 minute, apoi se inghite. Pretul este de 12 lei.

CEAIUL HEPATOCOL la punga si plic ce are in componenta frunze de boldo, rostopasca, fructe de armurariu, menta, sunatoare, radacina de cicoare, flori de galbenele si sulfina se poate utiliza datorita compozitiei sa complexe in tratarea hepatitei acute si cronice sau diskinezia biliara. Se recomanda 3-4 cani cu ceai pe zi timp de 2-3 luni. Pretul este de 5,50 lei.