Finalizarea proiectului POS CCE „Cresterea eficientei serviciilor medicale ale Spitalului Obstetrica-Ginecologie Ploiesti prin implementare de solutii e-sanatate”

Marti, 29 noiembrie 2011, a fost anuntata intr-o conferinta de presa finalizarea proiectului „Cresterea eficientei serviciilor medicale ale Spitalului Obstetrica-Ginecologie Ploiesti prin implementare de solutii e-sanatate”, realizat prin Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritara 3 – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public, Domeniul Major de Interventie 2 – „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”.
Obiectivul proiectului il constituie eficientizarea actului administrativ, cresterea calitatii actului medical, asigurarea unui raspuns rapid la cerintele furnizorilor, pacientilor si institutiilor, gestionarea eficienta a principalelor fluxuri de activitati si date.
Solutia informatica pentru Spitalul de Obstetrica Ginecologie din Ploiesti a fost realizata de un consortiu de firme format din SIVECO Romania, ISH Informatika Kft. Ungaria si SC East and West SRL. Valoarea proiectului este de 2.119.346 lei.
“Suntem primul spital din tara care a implementat un sistem informatic capabil sa imbunatateasca actul medical adresat pacientului, sa reduca cheltuielile legate de administrare si sa asigure operativitate in realizarea activitatilor si procedurilor medicale. Multumesc tuturor celor care s-au implicat in realizarea acestui proiect extrem de important pentru activitatea spitalului nostru”, a declarat dr.Calin Boeru, managerul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti.
Sistemul informatic a fost conceput in strânsa legatura cu cerintele si exigentele pacientilor.
„Construit pe baza tehnologiilor software de ultima ora, sistemul informatic SIVMED pe care il oferim specialistilor din spital asigura accesul rapid la datele medicale istorice ale unui pacient, optimizeaza aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare, evidentiaza miscarile succesive ale asiguratilor si tipurile de tratamente de care acestia au beneficiat, monitorizeaza situatia internarilor si a externarilor, si multe alte aspecte specifice activitatii spitalicesti”, a declarat Dragos Dobran, directorul Departamentui eHealth din cadrul SIVECO Romania.

Sistemul este capabil sa inregistreze costurile implicate de diverse operatiuni medicale, incluzând consultatiile, investigatiile de specialitate, tratamentele prescrise pacientilor, contribuind astfel la un management eficient al resurselor pe care le gestioneaza spitalul.
„Speram ca acest proiect sa fie un exemplu bun de urmat si pentru alte spitale din tara. Dorim ca beneficiarii serviciilor medicale sa fie tratati cu respect, cu promptitudine si sa beneficieze de o asistenta medicala de mai buna calitate, mai eficienta si mai sigura”, a declarat ing.Mircea Cosma, Presedintele Consiliului Judetean Prahova
La acest eveniment au participat reprezentanti ai Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din Ploiesti, membri ai Consiliului Judetean Prahova si ai Primariei din Ploiesti, precum si ai firmelor Infinio Solution Ploiesti, SIVECO Romania si ISH.