Fii creativ de mărţişor!

Pentru a celebra venirea primăverii, ONG Mare Nostrum organizează, la Tomis Mall, evenimentul „Mărţişorul Ecologic”. Cei mai talentaţi şi creativi dintre constănţeni, pot participa la concursuri de creaţie sau se pot bucura de un târg eco handmade, dacă vor cadouri originale de Mărţişor.

Evenimentul se desfăşoară pe 25 – 26 februarie, între orele 11:00-19.00, ÅŸi are în agendă un concurs de creat mărÅ£iÅŸoare ecologice (destinat elevilor claselor V-XII ÅŸi publicului larg), un concurs de creat felicitări ecologice (destinat grădiniÅ£elor ÅŸi elevilor claselor I-IV), un concurs de creat “e-greetings” sau “felicitări electronice” (pentru elevii claselor V-XII ÅŸi publicul larg). ToÅ£i constănÅ£enii dornici de a-ÅŸi demonstra talentul ÅŸi creativitatea, pot participa pe toată perioada evenimentului, la un concurs de creat mărÅ£iÅŸoare. Materialele vor fi puse la dispoziÅ£ie în mod gratuit de ONG Mare Nostrum ÅŸi reprezintă produse naturale ÅŸi biodegradabile. Câştigătorii vor fi premiaÅ£i cu “bunătăţi bio”.

De asemenea, artiştii handmade constănţeni, vor pune la dispoziţia cumpărătorilor o gamă largă de produse ce pot fi dăruite de Mărţişor, ca alternative la produsele din magazine.

„MărÅ£iÅŸorul Ecologic” a ajuns la cea de-a opta ediÅ£ie, incluzând, în acest an ÅŸi a treia ediÅ£ie a Târgului Eco Handmade. Noutatea din 2012 constă în concursul de felicitări electronice, care ridică la fileu pentru participanÅ£i întrebarea: “Care este legătura dintre mediul eco ÅŸi cel virtual?” La sfârÅŸitul concursurilor, se vor premia cele mai originale realizări artistice ale participanÅ£ilor, cu diplome ÅŸi premii constând în produse eco ÅŸi bio, din partea ONG Mare Nostrum.

„Ediţia de anul acesta a evenimentului îşi propune implicarea unui public cât mai variat în acţiuni care au ca scop găsirea unor alternative la produsele obişnuite de mărţişor. Dorim să demonstrăm că, şi în viaţa de zi cu zi, se pot adopta comportamente prietenoase cu mediul. Este nevoie doar de puţină imaginaţie, posibilităţile fiind multiple. Prin simpla reutilizare a diverselor materiale, putem economisi multe resurse valoroase.

De asemenea, vrem să punem în valoare capacitatea creativă a constănţenilor, provocându-i la concurs. În acest fel, putem demonstra că a fi eco este benefic, dar şi distractiv”, a declarat Alexandra Telea, Coordonator Eveniment.

 

Partener: Tomis Mall Constanţa

Parteneri media: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Observator de Constanţa, Mesager de Constanţa.