Fii alaturi de noi in campania “De la informatie la parteneriat”!

Asociatia Institutul Roman de Training are placerea de a anunta lansarea campaniei de informare cu privire la beneficiile utilizarii eficiente a legilor accesului la informatie si transparentei decizionale. Campania se desfasoara in cadrul proiectului „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional, care se deruleaza in perioada septembrie 2009 – decembrie 2010.

In prima etapa a companiei ne dorim sa aflam ce stii si ce ai dori sa afli despre instrumentele pe care aceste doua legi ti le pun la dispozitie si cu ajutorul carora poti afla, influenta si contribui la legislatia care te influenteaza sau ii influenteaza pe cei pe care ii reprezinti. Pentru asta, avem nevoie de 5 minute din timpul tau, in care te rugam sa completezi chestionarul nostru accesand www.chestionar.info. Iti multumim!

In urmatoarele etape ale campaniei ne propunem sa iti transmitem informatiile de care ai nevoie pentru a putea beneficia activ de aceste instrumente. Vei putea primi mesajele noastre pe email, pe telefonul mobil sau vei putea vizita pagina noastra de internet pentru a le citi si vizualiza. Tu alegi varianta care se potriveste cel mai bine cu nevoile tale. Pe parcursul campaniei vei primi informatii si despre programul de formare care se va desfasura in cadrul proiectului. Campania se va finaliza cu un alt chestionar, pe care te vom ruga sa il completezi in cateva minute pentru a putea vedea impactul pe care mesajele noastre l-au avut.

Ce spui? Vrei sa iei parte la campania noastra? Completeaza chestionarul accesand www.chestionar.info.
Daca vrei sa sustii aceasta campanie, te rugam sa postezi linkul www.transparenta.info pe pagina ta de Facebook, pe twitter, pe blogul tau si sa iti inviti cunoscutii sa afle mai multe despre proiect.

Proiectul De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional isi propune instruirea reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale si partenerilor sociali in domeniul aplicarii legislatiei privind accesul la informatiile de interes public (Legea nr.544/2001) si transparentei decizionale in administratia publica (Legea nr.52/2003), cu scopul de a se putea dezvolta ca puternici parteneri de dialog pentru institutiile publice.

Grupurile tinta carora li se adreseaza acest proiect sunt organizatii neguvernamentale, parteneri sociali si Comitete Sectoriale, entitati care indeplinesc functii importante de negociere si reprezentare a intereselor in societate, precum si de promovare a coeziunii sociale. Pentru indeplinirea acestor functii, capacitatea de a avea acces si de a utiliza informatii de interes public, precum si cea de a participa la, si de a influenta procesul decizional, joaca un rol esential.

Proiectul „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile”, Apelul de propuneri 41.

Forma oficiala a comunicatului o puteti gasi pe site-ul www.irt.ro.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Institutul Roman de Training
Adresa: Splaiul Unirii nr. 4, Bl. B3, Tronson II, Et. 1, Apt. 1, Sector 4, Bucuresti 040031
Tel./Fax: 021-3116855, 3116858
Persoana de contact:
Letitia Batfoi, Manager de proiect
E-mail: letitia.batfoi@transparenta.info

Despre POS DRU:
Statele Membre si regiunile Uniunii Europene au acces la finantare din Fondul Social European (FSE) in cadrul unei perioade de programare de sapte ani. Actualul exercitiu de programare se desfasoara pe perioada 2007-2013.
Pentru a beneficia de asistenta FSE, Statele Membre elaboreaza programe operationale care sunt implementate de actori socio-economici, precum institutii de invatamant, furnizori de formare profesionala, IMM-uri, camere de comert si industrie, parteneri sociali, ONG-uri, institutii publice, autoritati locale etc.
Obiectivul general al POS DRU il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea participarii crescute pe o piata a muncii moderna, flexibila si incluziva, pentru 1.650.000 de persoane.
Obiective specifice ale POS DRU sunt:
• Promovarea educatiei si formarii initiale si continue de calitate, inclusiv a invatamantului superior si cercetarii;
• Promovarea culturii antreprenoriale si cresterea calitatii si productivitatii muncii
• Facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii;
• Dezvoltarea unei piete a muncii moderna, flexibila si incluziva;
• Promovarea (re)insertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, inclusiv in mediul rural;
• Imbunatatirea Serviciului Public de Ocupare;
• Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.

logo