FakeAV Cleaner aduce vremuri grele pentru autorii de scareware

G Data a lansat un tool gratuit pentru neutralizarea celor mai frecvente programe pretinse antivirus

 

G Data a inregistrat o crestere semnificativa a programelor pretinse a fi solutii antivirus, cunoscute sub numele de “scareware”.

Ultimele 15 luni au aratat o crestere de 35% a acestor programe care nu au functionalitati de protectie si pot fi chiar periculoase. Dupa instalare, programul contrafacut il informeaza pe utilizator ca exista o infectie in sistem, chiar daca acesta nu este de fapt afectat. Pentru “dezinfectarea” computerului, programul ii ofera utilizatorului posibilitatea de a achizitiona “versiunea completa”. G Data pune la dispozitia utilizatorilor un tool gratuit care elimina cele mai des intalnite programe “fake AV” ce apartin familiei “System tool”; acesta poate fi descarcat de pe:

https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D

“Dezvoltarea si implementarea programelor scareware a devenit o afacere foarte profitabila. Programele fake antivirus aduc un beneficiu dublu infractorilor cyber: ei primesc bani de la utilizatorii care cumpara varianta completa inutila si colecteaza datele de pe cartile de credit ale victimelor. Problemele pot fi si mai grave: programele fake AV pun adesea infractorii in postura din care pot descarca si alte programe malware pe computerele victimelor”, explica Ralf Benzmüller, Seful G Data Security Labs. “Programele scareware aduc o uriasa recompensa comunitatii e-crime. Mai multe tipuri de programe pretinse a fi solutii de securitate antivirus din familia “System tool”, printre care si ‘WinHDD’, au fost foarte raspandite in ultimele 12 luni.”

Cum se instaleaza G Data FakeAV Cleaner:

Este realmente imposibil sa elimini un program scareware de pe un sistem fara a avea la dispozitie un tool extern. In plus, procedurile prin care este creat “System tool” impiedica stergerea manuala. G Data FakeAV Cleaner ofera tot ceea ce este necesar pentru a elimina aceste programe din sistem. Instalarea consta in efectuarea a 4 pasi simpli:

1)       Descarcati G Data FakeAV Cleaner de pe website-ul G Data: https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D

2)       Daca descarcarea are loc pe un alt sistem decat cel infectat, fisierele de conectare vor fi transferate pe sistemul afectat.

3)       Rulati fisierele de conectare G Data FakeAV Cleaner. Fisierul este numit “svchost.exe”.

4)       Reporniti computerul pentru a finaliza instalarea.

G Data ofera sfaturi pentru evitarea infectarii cu scareware:
Pentru a proteja PC-ul si datele pe care le contine, G Data recomanda sa instalati o solutie de securitate actualizata regulat si care are un filtru HTTP.

  • Descarcati software doar de pe site-uri ale producatorilor sau de pe portaluri de download de incredere.
  • Actualizati sistemul de operare si browserul in mod constant.
  • Ganditi-va de doua ori inainte de a accesa un link, riscati sa fiti redirectionati pe un website care distribuie scareware.
  • Daca receptionati mesaje de tip pop-up, verificati atent ortografia si gramatica, puteti deveni victima unei tentative de frauda.

 

Vizitati G Data SecurityBlog pentru mai multe informatii: http://blog.gdatasoftware.com/blog/article/fakeav-scams-do-not-stop.html

-###-