Expoziţie de fotografii-document: De la emigrare la integrare

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, în perioada 10 noiembrie – 10 decembrie, expoziţia de fotografii-document “De la emigrare la integrare”, care prezintă istoria în imagini a etnicilor italieni din România. Evenimentul este găzduit de Muzeul Naţional de Istorie a României şi are în program mai multe manifestări cultural-artistice, dintre care enumerăm:

– proiectarea filmului documentar “Despre italienii din România”, realizat de Anca Filoteanu (joi, 18 noiembrie);
– “ContribuÅ£ii italiene în cultura românească”, prezentate de dott. Antonio Rizzo ÅŸi prof. dr. Doina Paron FloriÅŸtean (joi, 25 noiembrie);
– spectacol de cântece ÅŸi dansuri tradiÅ£ionale cu elevii Liceului “Dante Alighieri” ÅŸi întâlnire cu tineri de diferite etnii ÅŸi cu actorul Adrian Păduraru, în spiritul proiectului “O seară, o minoritate” (vineri, 3 decembrie);

– prezentarea romanului “BucureÅŸtiul în alb ÅŸi negru”, scris de Giancarlo Repetto, lector la Liceul “Dante Alighieri” (miercuri, 8 decembrie).

Vernisajul expoziţiei “De la emigrare la integrare” va avea loc miercuri, 10 noiembrie, de la ora 13.30, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti. Proiectul este realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul de Relaţii Interetnice, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Muzeului Naţional de Istorie a României. Sponsorii evenimentului sunt Don Raffaele şi SC Elido Trading SRL.