Expozitia Internationala de Bioarhitectura, 9 mai 2012

Miercuri, 9 mai 2012, la sediul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” (U.A.U.I.M) Bucuresti, va fi inaugurata Expozitia Internationala de Bioarhitectura cu titlul: ”Complexitatea proiectelor contemporane pentru o arhitectura responsabila” realizata de catre Ekoproject – Roma.
Expozitia se va deschide joi, 9 mai 2012, la ora 9.30 cu o conferinta cu titlul: “ABORDAREA MULTIDISCIPLINARA A PROIECTELOR ECOSUSTENABILE: bunele practici de urmat in sustinerea Protocolului de la Kyoto”. Conferinta va avea loc in sala Frescelor. In cadrul conferintei de deschidere avem placerea sa ii avem ca speakeri pe: Dl. Profesor Doctor Sorin Oprescu – Primar General al Bucurestiului, Dl. Constantin Poteras – Primar Sector 6,Arh.Rossella Sinisi – Departamentul de Mediu si Sustenabilitate Consiliul National al Arhitectilor PPC (Italia), Prof. Dr. Arh. Emil Barbu Popescu – Presedinte UAUIM Bucuresti, Prof. Arh. Mircea Ochinciuc – Prim Presedinte al OAR Bucuresti, Prof. Arh. Massimo Pica Ciamarra – Universitatea Federico II Napoli, Prof. Arh.Francesco Bianchi – Universitatea Roma, Ing. Marco Gentilini – Regiunea Lazio.
In partea a doua a zilei, incepand cu orele 15:00, vor avea loc cinci workshop-uri. Printre tematicile dezbatute in cadrul acestora se vor numara: Certificarea ambientala in Europa si in lume: experienta regiunii Lazio (Italia), Eliminarea puntilor termice, Complexitatea proiectelor eco-sustenabile: de la planificare la gestiune, sa. La finalul acestor workshop-uri participantilor li se vor elibera atestate de participare.
Expozitia internationala de bioarhitectura gazduieste opere importante ale marilor maestri ai arhitecturii, care au pus creativitatea si tehnologia in serviciul economiei energetice si a reciclarii deseurilor: E. AMBASZ, M. CUCINELLA, J. EBLE, N. FOSTER, T. HERZOG, G. MINKE, R. PIANO M. PICA CIAMARRA, G. REINBERG, P. SAMYN, P. SOLERI, A. TOMBAZIS.
Tema centrala a expozitiei este sustenabilitatea ambientala in arhitectura. Asa cum evidentiaza multe dintre proiectele arhitectilor prezenti in aceasta expozitie, este necesar ca informatia de specialitate sa ajunga la proiectant, iar bunele exemple sa fie “volanul” pentru o “buna arhitectura”. In acest sens, vor fi expuse mai mult de 40 proiecte – rezultand o sinteza a proiectarii responsabile usor de inteles de oricine este pasionat de bioarhitectura.
Aceasta expozitie itineranta face escala la Bucuresti dupa ce a fost expusa in diverse orase italiene: Milano, Benevento, Genova, Civitavecchia, Siracusa, Napoli, Messina, Fondi, Roma.
Programul expozitiei: 9 -15 mai 2012. Intrarea este libera.
Va asteptam!

Pentru mai multe informatii referitoare la agenda evenimentului, va rugam sa ne contactati:
Otilia Manfreda
Telefon: 0741.178.417
E-mail: cervinoinvest@gmail.com
http://www.eko-project.com/p-it/act-sustainable