: Expeditie din extremul Orient, din Kamchatka, pana in Extremul Occident, Insulele Aleutiene.

• Perioada :Iulie – Octombrie 2011

Aceasta expeditie in premiera e formata din 3 etape principale care

vor marca o traversare de la Vest la Est, din Kamchatka pana in Insulele Aleutiene. Va imbina momente dinamice de parcurs pe jos si navigare cu momente statice, de observare a naturii, a faunei si intalnire cu populatiile izolate.

O aventura pe parcursul a 4 luni, un mix de performante sportive cu o adevarata incursiune in inima naturii salbatice.

600 Km de mers pe jos in Nord-Est-ul Insulei Kamchatka.
1400 mile pe iaht, traversand Marea Bering.
1000 Km alternand iaht, kayak si mers pe jos, in insulele Aleutiene, marea Bering.

O expeditie “Extrema” pe urmele unor mari exploratori, ca Vitus Bering.

Din dorinta de a se implica in prezervarea mediului inconjurator, THIRARD o sustine pe Linda BORTOLETTO de-a lungul aventurii umane in sanul naturii salbatice conservate in acest colt de lume.

Aceasta aventuriera a realizat deja, incepand din 2006, o expeditie in “sanctuarul” Annapurnei (4130m – Nepal), escaladare a Grand Paradiso (4063m – Alpi), escaladarea vulcanilor din Insulele Eoliene si a vulcanului Etna (3330m – Sicilia), escaladarea masivului Kilimanjaro (5895m – Tanzania).

Etapa 1 – Iulie – August 2011
Prima etapa consta in descoperirea unei parti din regiunea Koryak, in nord-ul peninsulei, care reprezinta in realitate una din zonele aproape neexplorate din Kamchatka.
Itinerariul a fost stabilit impreuna cu geofizicieni din Kamchatka care s-au dedicat anumitor locuri din zona. Partea ce se intinde de-a lungul coastei Bering prezinta particularitatea de a fi drumul istoric de migratie a renilor dinspre sud catre nord.

Etapa 2 – Septembrie 2011
A doua etapa consta in atingerea insulei Bering, coasta rusa, unde traieste o comunitate aleuta, intoarcerea la Petropavlovsk pentru formalitatile de parasire a teritoriului, apoi traversarea marii Bering pana la prima dintre insulele Aleutiene urmarite : insula Atka.

Cu siguranta o calatorie de-a lungul marii Bering, dar si o calatorie in timp, prin trecerea peste asa-numita « linie de schimbare a datei ».

Etapa 3 – Septembrie – Octombrie 2011
In cele din urma se vor explora insulele Umnak (Nikolski) si Sfantul Paul.
Cele 3 insule adapostesc poporul Unangan care a stiut sa conserve un mod de viata traditional in ciuda dominatiilor straine.

Startul acestei aventuri : 06 Iulie 2011