Evensys lanseaza TaxEU Seminars!

taxEUseminars logo

Bucuresti, 5 Octombrie 2009Anul 2010 se anunta a fi o perioada cu schimbari majore in peisajul fiscal romanesc, in mare parte drept consecinta directa a necesitatii armonizarii legislatiei interne cu noile reglementari de la nivel european.

Pentru a veni in sprijinul expertilor din domeniu, Evensys lanseaza TaxEU Seminars, o platforma de seminarii organizate in parteneriat cu cele mai importante companii de consultanta fiscala din Romania. TaxEU Seminars reprezinta o extensie specializata a evenimentului TaxEU (www.taxeu.ro), cel mai important forum local de legislatie si fiscalitate, aflat la cea de-a 4 editie, programata pentru luna februarie 2010.

Seria de evenimente va debuta cu trei seminarii tematice, sustinute de companiile Taxhouse, NNDKP Consultanta Fiscala si KPMG Romania, ce vor avea loc in perioada 13-16 octombrie 2009, la hotel Crowne Plaza Bucuresti.

Seminarul “Schimbari preconizate ale codului fiscal, cu aplicabilitate din 2010” va analiza pe larg principalele modificari prevazute pentru anul urmator in sfera accizelor, a impozitarii directe si a TVA-ului. Vor fi analizate in detaliu aspecte problematice precum noile reguli generale de accizare si abrogarea accizelor “nearmonizate”, scutirea de impozit pe profit pentru profitul reinvestit, includerea serviciilor tranzactionate cu parteneri din UE in raportarile VIES, dispozitiile fiscale cu privire la grupul de societati – entitate economica unica (legea holdingurilor) etc.

Cel de-al doilea seminar, “Pachetul TVA- modificari legislative cu aplicabilitate din 2010”, va aborda implicatiile acestor noi reglementari cu privire la taxa pe valoare adaugata, analizand subiecte de interes precum impactul introducerii directivelor europene in materie de TVA obligatorii in spatiul UE, noile proceduri de rambursare a TVA-ului intre companii situate in tari membre UE, ultimele schimbari privind obligatiile administrative de raportare etc.

Ultimul seminar din prima serie de workshop-uri, “Preturile de transfer- de la teorie la practica”, isi propune sa explice in detaliu aspecte de interes major privind evolutia preturilor de transfer in legislatia romaneasca, oferind un ghid complet de informatii despre subiecte precum pasii si procedurile ce trebui urmate pentru a respecta principiile preturilor de transfer, cele mai noi prevederi din Ghidul OECD privind intocmirea si continutul documentatiei, consecintele modificarilor aparute in ultimii ani in Codul Fiscal privind preturile de transfer, criteriile urmarite de autoritati in decursul controalelor fiscale etc.

Panelul de vorbitori va reuni specialisti cu o solida experienta in domeniu precum Adina Vizoli (Tax Manager, VAT expert, NNDKP Consultanta Fiscala), Ana-Maria Miron (Partner, NNDKP), Alina Timofti (Partner, NNDKP Consultanta Fiscala), Angela Rosca (Managing Partner, Taxhouse) Cristian Radulescu (Partner, Taxhouse), Alina Zarzu (Senior Manager, Taxhouse), Niculae Done (Senior Partner, Taxation Services, KPMG Romania), Teodora Alecu (Senior Manager, Transfer Pricing Services, KPMG Romania), Adriana Craciun (Manager, Transfer Pricing Services, KPMG Romania), Ana-Maria Cojocaru ( Senior, Transfer Pricing Services, KPMG Romania).

“Privind lucrurile din perspectiva necesitatii companiilor de a-si desfasura activitatea in conditii de legalitate, domeniul fiscal este poate sectorul cu cea mai acuta nevoie de informare privind ultimele noutati din domeniu. Platforma TaxEU Seminars isi propune astfel sa devina un suport de referinta pentru toti specialistii industriei de profil, oferind un ghid complet de recomandari si sfaturi practice, menite sa combata dificultatile inerente transpunerii teoriei in practica curenta” afirma Dana Dumitrescu, Managing Partner, Evensys.

Mai multe informatii sunt disponibile la adresa www.taxeu.ro/seminars.

#######

Evensys
Cu 3 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est. Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 5 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail.

Incepand cu luna octombrie a.c, Evensys se va lansa pe segmentul evenimentelor premium, organizand in premiera pentru piata locala o serie de workshop-uri specializate in colaborare cu Management Centre Europe (MCE), unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii dedicate dezvoltarii strategiilor de management la nivel international, cu activitati in Europa, Estul Mijlociu si Africa de Nord.

De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking, dedicate industriei de real estate si celei online: REIS – Real Estate Investors’ Society si Web Club. Detalii complete privind portofoliul nostru de evenimente puteti regasi la www.evensys.ro