Evensys lanseaza in premiera in Romania evenimentul Launch48!

launch48_logo_534x171

In perioada 7-9 decembrie, Evensys organizeaza cea de-a treia editie NetCamp, cel mai asteptat eveniment local dedicat tendintelor si strategiilor de business in mediul online.

Timp de 3 zile si intr-o abordare noua si interactiva, NetCamp 2009 isi propune sa devina locul de intalnire al antreprenorilor online si dezvoltatorilor de proiecte web din piata locala, pe parcursul unei serii de evenimente ce vor aduce in prim-plan cele mai de actualitate subiecte din sfera Internetului.

Una dintre noutatile acestei editii o reprezinta lansarea variantei locale a celebrului Launch48, cel mai interesant si antrenant eveniment dedicat antreprenorilor existenti sau viitori din mediul online londonez, organizat in premiera in afara granitelor UK.

Astfel, pentru prima data in Romania, NetCamp 2009 alaturi de Seed Money lanseaza provocarea Launch48 tuturor celor interesati sa traiasca experienta conceperii, dezvoltarii si lansarii unor proiecte web, in doar 2 zile. Evenimentul este astfel deschis oricarei persoane interesate sa descopere cum se dezvolta o aplicatie web intr-un timp aproape imposibil si fara nici un fel de resurse alocate.

Cum va functiona Launch48 Romania? Vor fi alese 3-4 proiecte din randul propunerilor primite, toti cei inscrisi pe lista “oamenilor cu idei” avand la dispozitie 1 minut pentru a convinge audienta ca ideea prezentata merita dezvoltata. Dupa doua runde de votari democratice, vor fi alese cele 3-4 proiecte care urmeaza a fi dezvoltate in cele 48 de ore si se vor desemna echipele de lucru, formate din oameni din domenii variate de activitate si cu competente diferite (management, finante, marketing, branding, web design, project management etc). Fiecare om din echipa va avea un rol bine stabilit si atributii conform competentelor sale.

In tot acest timp, o echipa de mentori, persoane cu experienta in ariile esentiale unui start-up in general, vor asista echipele, oferind idei si sugestii pentru imbunatatirea proiectelor, iar un board va fi responsabil cu verificarea amanuntita a punerii ideilor in practica si mentinerea focusului in dezvoltarea proiectului.

Lista mentorilor include in prezent specialisti precum Cosmin Alexandru (Founder, Bradivia), Sorin Axinte (Owner, Minatech Administrato),  Razvan Durlan (PR Consultant, First Line), Dragos Manac (Advisor to Technology Startups), Bogdan Manolea (Legal adviser), Orlando Nicoara (General Manager, MediaPro Interactive),Vladimir Oane (CEO, uberVU), Vlad Stan (Founder, Seed Money), Dragos Stanca (Managing Partner, F5 Realitatea Catavencu), Filip Chereches Tosa (Founder at job-job.co.uk / Senior Web Developer at Lateral / Founder at jobber) si Bobby Voicu (Founder, FTW Media).

Din board vor face parte Octav Druta (Co-founder, Trigwee), Cristian Manafu (Managing Partner, Evensys), Dragos Roua (Owner, Mirabilis Media), Viorel Spinu (Founder, Sety) si Catalin Tenita (Managing Partner, TreeWorks), specialisti carora li se vor mai alatura in curand si alte nume consacrate.

Toate proiectele dezvoltate in Launch48 Romania vor fi prezentate pe 9 decembrie, in cadrul ultimei zile a NetCamp 2009.

“Am gandit si lansat Launch48 pe deplin convins ca proiectul poate oferi tuturor antreprenorilor online (atat celor experimentati, cat si celor tineri, in formare) cadrul ideal pentru acumularea de cunostiiinte si interactiunea cu alti oameni pe aceeasi lungime de unda. Sub presiunea celor 48 de ore, provocarea nu este una deloc usoara, insa oportunitatea de a descoperi lucruri noi si de a-ti testa propriile abilitati, dar si limite, fac ca experienta Launch48 sa merite din plin efortul” a declarat Adil Mohammed, co-fondator Launch48 UK.

”Pana anul trecut, NetCamp a fost insotit de un eveniment mai mic numit Net Start-Up, o competitie de idei, ce a devenit ulterior un loc pentru cei care cautau o finantare. Ne-am decis insa sa oferim “mai mult” in acest an si sa aducem in Romania o initiativa de referinta din antreprenoriatul online european. Lansam astfel prin intermediul Launch48 un strigat “Just do it” pentru online local si un indemn catre implicare si actiune, ce speram ca vor reusi sa atraga cat mai multi sustinatori” afirma Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys.

NetCamp 2009 este un eveniment organizat in parteneriat cu Microsoft, Nokia, Kaspersky si BCR, fiind sustinut de Seed Money si Gala premiilor E-commerce.

Detalii complete despre agenda detaliata a celor 3 zile sunt disponibile pe www.netcamp.ro.