Evenimentul European Safer Internet Day 2012 în România

Peste 1400 de copii şi tineri au participat cu peste 700 de proiecte multimedia la concursul Descoperiţi lumea digitală împreună! Conexiune între generaţii organizat de Consorţiul Sigur.info cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.

Câştigătorii concursului vor fi premiaţi în cadrul unei conferinţe de presă de către sponsorii evenimentului: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote, ECDL, Kaspersky, Bitdefender, Amplus.net si EUROaptitudini.

Ca şi noutate, anul acesta vor fi oferite premii şi pentru următoarele categorii: Profesorul Anului, Şcoala Anului, Grădiniţa Anului, Website-ul Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului[1].

Pe data de 7 februarie 2012 s-a sărbătorit pe continentul European şi în alte ţări ale lumii, “Ziua Siguranţei pe Internet”. Acesta este un eveniment de anvergură europeană ce are loc anual, fiind organizat sub egida Insafe (European Internet Safety Network) în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

În România, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din perioada 6 -10 februarie şi din perioada imediat următoare, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet au trebuit amânate pentru data de 28 februarie 2012.

Astfel, pe data de 28 februarie 2012, Consorţiul Sigur.info coordonat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Positive Media Iaşi şi Centrul FOCUS organizează o conferinţă de presă în Bucureşti pentru a celebra evenimentul Ziua Siguranţei pe Internet.

 

Ziua Siguranţei pe Internet a fost sărbătorită, ca în fiecare an, prin organizarea unui concurs naţional destinat copiilor. Tema acestui an a fost „Descoperiţi lumea digitală împreună! Conexiune între generaţii.” şi au participat peste 1400 de copii şi tineri cu peste 700 de proiecte înscrise. Noutatea din acest an constă în introducerea a cinci categorii noi în concurs: Profesorul Anului, Şcoala Anului, Grădiniţa Anului, Website-ul Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului.

Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul conferinţei de presă, premiile fiind oferite de sponsorii evenimentului: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote, ECDL, Kaspersky, Bitdefender, Amplus.net si EUROaptitudini.

 

Pe lângă premierea câştigătorilor, în programul conferinţei au loc următoarele evenimente:

­       Prezentarea cercetării EU KIDS ONLINE II cu privire la utilizarea internetului de către copiii europeni;

­       Prezentarea şi testarea jocului online interactiv „Big Brain”;

­       Lansarea platformei online SafeTube.eu pentru postarea de clipuri video, audio sau flash cu scop informativ sau educativ privind utilizarea în condiţii de siguranţă a calculatorului, Internetului şi tehnologiilor mobile;

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Ovidiu Măjină, Coordonator naţional, Salvaţi Copiii România

Irina Nicolai, Coordonator Promovare, Salvaţi Copiii România

Telefon mobil: +40 744 300 476

Tel/Fax: + 40 21 224 24 52

E-mail: office@sigur.info

Site: www.sid2012.sigur.info


[1] Pentru informaţii detaliate, accesaţi adresa www.sid2012.sigur.info