Evenimente Sibiu – Cele Mai Important

Sibiul este un oras incarcat de istorie, o atractie pentru turistii din toata lumea. In 2007 a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana, motiv care adus multe evenimente Sibiu.

Un eveniment important al Sibiului este Festivalul de Teatru. Acest festival al artelor spectacolului este al treilea ca amploare din lume si cel mai important din Romania. Festivalul este desfasurat in fiecare an pe teme diferite. Agenda de evenimente Sibiu  a adus publicului reprezentative ale marilor companii din strainatate si din tara.

In aceasta perioda au loc spectacole de strada in orasul vechi, in cetati si biserici fortificate, spectacole de balet, dans contemporan, teatru de papusi, teatru-dans, spectacole de pantonima, lumini, muzica, expozitii de pictura, lansari de carte, etc.

Festivalul de Teatru de la Sibiu este o intreaga activitate culturala, care consolideaza prestigiul Romaniei si al orasului Sibiu.

Sibiu festival medieval – aceasta este denumirea orasului cand are loc acest festival. In centrul istoric al orasului surprizele sunt nenumarate pentru cei care iau parte la acest eveniment. Spectatorii se bucura de spectacole de dans medieval, efecte pirotehnice, lupte cavaleresti, animatie stradala si muzica medievala. anul acesta a avut loc cea de-a zecea editie a Festivalului Medieval Cetati Transilvanene, unde au fost invitate sase trupe din strainatate: Spania, Serbia, Croatia, Germania, si Slovenia.

Un alt eveniment important al sibiului este Festivalul de Jazz. Acesta include cele mai reprezentative curente muzicale contemporane. Lipsa de informare a publicului in ceea ce priveste aceasta nisa muzicala a fost motivul pentru care acest festival a fost organizat. Sibiul a devenit astfel unul dintre cel reprezentativ exponent al muzicii de avangarda din Romania.
Festivalul ofera oportunitatea  de a asculta concerte, recitalkuri de club, prezentari multimedia, muzica contemporana, etc.


De fiecare data sunt editae CD-uri cu artistii care participa la acest festival.

Sibiul a devenit prin aceste trei festivaluri si nu numai, un oras al culturii, al artelor, o oportunitate de cunoastere si relaxare pentru toti cei care iau parte la astfel de evenimente in Sibiu.

In orice perioada veti vizita Sibiul, veti avea oportunitatea de a participa la un eveniment care sa va impresioneze si sa va ofera un plus de cultura.
Pe langa toate aceste evenimente, mai aveti posibilitatea de a vizita diferite obiective turistice cum este Muzeul Brukenthal, Complexul National Muzeal Astra, Sala Thalia, diferite lacase de cult, edificii si cladiri arhitecturale, Piata mica, Piata Mare, etc.

O vizita in sibiu este oricand un moment de bucurie, care se lasa cu amintiri placute. Intr-un oras istoric reprezentativ pentru Romania, veti fi placut impresionati de tot ceea ce poate oferi din toate punctele de vedere atat culturale cat si sociale.