Evenimente Sibiu – Un Oras Al Evenimentelor Culturale

Titulatura de Capitala Culturala Europeana in anul 2007 a purtat-o Sibiul si pe buna masura. Este un oras in care atat artele cat si cultura isi fac simtita prezenta. O multime de evenimete Sibiu se desfasoara anul si sunt o adevarata atractie atat pentru sibieni cat si pentru turisti.

Exita trei evenimente importante si de mare amploare in Sibiu, acestea sunt: Festivalul de Teatru , Festivalul de Jazz si Festivalul  Medieval. Fiecare dintre acestea sunt cunoscute atat in Romania cat si  la nivel international.

 

Festivalul  de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de acest gen din Romania, iar la nivel mondial se situaza pe locul trei. Acest festival aduce cu el sute de evenimente care se desfasoara pe parcursul a 10 zile. Actorii care isi fac simtita prezenta sunt din diferite tari. Zilnic spectatorii pot urmari specatacole in diferite locuri atat in teatru cat si pe strada. Spectacolele in aer liber sunt cu adevarat minunate oferind posibilitatea spectatorilor sa faca parte din aceasta lume.  Festivalul este centrat in fiecare an pe teme de actualitate, oferind spectacole de balet, dans contemporan, circ, spectacole de lumini, pantonima, muzica, diferite conferinte dezbateri, lansari de carte, expozitii de pictura si fotografie. In perioada desfasurarii acest festival Sibiul devine o adevarata capitala culturala a lumii.

Sibiu Festival Medieval – in fiecare an Sibiul patrunde intr-o epoca medievala prin spectacolul de pe strazi al personajelor din Evul Mediu. Animatie stradala, concerte si spectacole de teatru sunt doar putinele lucruri care vor da viata unui altfel de Sibiu. Intr-una dintre pietele renumite al Sibiul se intalnesc anual diferiti mestesugari cu obiecte lucrate manual, vanzatori costumati in ton cu tema, copii deveniti osteni. Au loc de asemenea ateliere de arta medievala si conferinte si diferite jocuri. Actorii dau viata unor personaje din Evul Mediu cum sunt cavalerul, calaul si breslasul. Renumita parada care deschide festivalul si care are bine stabilit un anumit traseu, face furori in randurile spectatorilor.
In fiecare an festivalul are o tema si un motto.


Festivalul de Jazz face parte dintr-o serie de evenimete Sibiu de mare importanta. Este considerat a fi un festival unic in Romania, care are in spate o istorie lunga de decenii. Datorita acestui festival Sibiul poarta numele de capitala Jazz-ului in Romania. In fiecare an specatacolele de muzica contemporana, muzica creativa, muzica libera si improvizata reusesc sa ii aduca pe specatori intr-o altfel de lume artistica. Festivalul Jazz prezinta concerte, jam-sessions, recitaluri de club, prezentari multimedia, spectacole de  muzica contemporana, tehnici ale improvizatiei.

Acestea sunt cele mai importante evenimete care au loc in fiecare an in  Sibiu, dar pe langa acestea in Sibiu mai aveti parte si de alte  evenimente cum sunt expozitii de arta si pictura renumite, targuri, concerte, festival de film, etc.

Este de preferat ca macar o data in viata sa ajungeti aici.
Prezentare restaurant Bliss