Eveniment cultural -27.01.2012-Cisper Buc -post

 

 București, 31.01.2012

Eveniment cultural

„Ziua Internaţională pentru Comemorarea

Victimelor Holocaustului”

 

               În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

                Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov a organizat în data de 27 ianuarie 2012  la sediul din str. Drăguşin Deleanu, nr. 1 A, sect. 2 Bucureşti, un eveniment cultural denumit „Ziua Internaţională pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului”.

          Ȋn cadrul acestui eveniment s-a organizat o masă rotundă la care au participat toți experţii CISPER, alături de un grup de romi ai comunităţii sectorului 2 din zona Baicului.

          Obiectivul principal al acestui eveniment l-a reprezentat comemorarea Victimelor Holocaustului.

          Invitaţii au putut viziona la retro-proiector o prezentare a monumentului ce comemorează victimele nazismului, alături de un scurt istoric ȋn care s-a prezentat tragedia romilor deportaţi în Transnistria între anii 1942-1945.

          Momentele principale ale evenimentului au fost suprinse printr-un set de fotografii, ce ulterior au fost expuse ȋn unitatea culturală.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                                        CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                              Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                              Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                           Telefon: 021 2400838

                                                                                                  E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com