EUROPAfest Summer Edition lanseaza Summer Music Academy Sinaia 2015

Intre 16 – 29 Iulie 2015, la Sinaia, are loc EUROPAfest Summer Edition, eveniment patronat de Casa Regala, care include concerte de muzica clasica si jazz dedicate publicului larg si ateliere de maiestrie muzicala, adresate artistilor care-si doresc o cariera de succes.

Primul eveniment lansat simultan in intreaga Europa, Summer Music Academy Sinaia este organizat de jmEvents si European Music Academy – Franta in parteneriat cu Primaria Sinaia. Acesta ofera cursuri de perfectionare muzicala la standarde internationale, pentru vioara, viola, violoncel si flaut sub conducerea unor artisti de elita si profesori de la academii europene de prestigiu.

In 2015 au fost invitati Remus Azoitei / Londra, violonist celebru si Profesor la Academia Regala de Muzica din Londra; Constantin Serban / Franta, Concert-maestru al Orchestrei Nationale “Pays de la Loire” si Profesor la Conservatorul din Nantes; Pierre-Yves Artaud / Franta, artist emerit, distins cu 5 Grand Prix du disque in Franta si Japonia si Profesor la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris; Cristina Bellu / Elvetia, presedinte ESTA Franta, profesor de violoncel la Univ. de Muzica din Lugano, respectiv Conservatorul din Lausanne; Fernand Iaciu / Franta, Concert-maestru al Orchestrei Nationale din Lille, Profesor la Conservatorul din Lille; Agnes Sten von Kamienski / Germania, Profesor de vioara la Musikbetonte Grundschule, Membru Board ESTA International; Ruxandra Serban / Franta, Sef de partida violoncel al Orchestrei Nationale “Pays de la Loire”; Wolfgang Klos / Austria, Profesor de viola la Univ. De Muzica si Arte din Viena, Presedinte ESTA Austria.

Cele peste 200 de atelierele individuale de muzica sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat si consultanta in cariera. Dupa 5 editii de succes derulate in Franta, programul se afla la al patrulea an in Romania, bucurandu-se de succes. Pana in prezent peste 300 de muzicieni din Belgia, Franta, Olanda, SUA, China, Irlanda, Costa Rica, Germania si Romania au beneficiat de cursurile academiei de vara, avand rezultate notabile.

Summer Music Academy Sinaia se adreseaza tinerilor artisti cu varsta pana la 30 de ani. Inscrierile sunt deschise pana pe 15 iunie. Mai multe detalii pe site-ul organizatorilor: www.jmevents.ro

EUROPAfest Summer edition se desfasoara la Castelul Peles, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolica, Casa Memoriala „George Enescu”, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, toate purtand nota regalitatii, pasiunii artistice si dedicarii.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, declara „Prin aceste evenimente ne dorim sa oferim publicului larg, romani si turisti, o oaza de relaxare, departe de tumultul marilor orase, cu seri magice de vara, sa readucem Sinaia – oras cu drumuri de piatra ce duc la Castel – pe harta marilor evenimente si ca una dintre cele mai frumoase destinatii cultural-turistice ale Europei”.
Informatii suplimentare: 0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro