EUROPAfest 2012 – Jeunesses International Violin Competition: 138 muzicieni din 38 tari – numar record la un concurs organizat in Romania

In ultimii ani, evenimentul s-a detasat ca lider incontestabil in zona concursurilor internationale de muzica clasica derulate in Romania, inregistrand an dupa an numere record de participanti. In 2012, 138 de violonisti din 38 de tari vin la Bucuresti sa concureze pentru premii de 10.000 Euro.  Un alt element remarcabil este proportia muzicienilor straini: 90 % dintre participanti reprezinta Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Canada, China, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Elvetia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Intre 12 si 19 mai se va desfasura la Bucuresti editia cu nr. 19 a unui eveniment deja consacrat, care a reusit sa pozitioneze Romania cu succes pe harta evenimentelor de muzica clasica internationale – Jeunesses International Music Competition.

In ultimii ani, evenimentul s-a detasat ca lider incontestabil in zona concursurilor internationale de muzica clasica derulate in Romania, inregistrand an dupa an numere record de participanti. In 2012, 138 de violonisti din 38 de tari vin la Bucuresti sa concureze pentru premii de 10.000 Euro.  Un alt element remarcabil este faptul ca proportia muzicienilor straini este covarsitoare, 90 % dintre participanti reprezinta Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Canada, China, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Elvetia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Apreciat atat la nivel national, cat si international. Jeunesses International Music Competition 2012, derulat in cadrul Festivalului International EUROPAfest, este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat nu doar prin calitatea muzicala prezentata pe scenele evenimentului si prin numarul record de participanti inregistrat la un concurs organizat in Romania, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.   

Depasind granitele unui concurs traditional de muzica clasica, evenimentul include master-class conduse de specialisti internationali si prezinta concerte de muzica clasica pentru iubitorii genului. Intre spatiile alese de organizatori pentru evenimentele din cadrul concursului se numara Biblioteca Central Universitara “Carol I” si Teatrul Odeon.

De asemenea, concursul si-a asumat inca de la prima editie un rol de educare si apropiere a publicului fata de muzica clasica, fiind o experienta inedita pentru orice ascultator de muzica, nu doar pentru “specialisti”. In fiecare zi in cadrul evenimentului au loc demonstratii de virtuozitate, in care talentul se imbina cu inspiratia, traditia cu creativitatea, pasiunea cu disciplina. Diversitate, perspective si idei noi, imaginatie, fantezie, spontaneitate, traire intensa, vitalitate, toate aduc spectatorului cate ceva din personalitatea fiecarui participant.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 30 - 40 tineri voluntari in derularea evenimentului.Informatii suplimentare si fotografii :

jmEvents
0740.759.566
office@jmEvents.ro 
www.jmEvents.ro 
Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest