EUROPAfest 2011 – jazz, blues, pop & clasic 18 ani – am devenit majori !

Astazi, 5 aprilie, ora 12:00, la Casa Europei – Sala de Presa a avut loc conferinta de presa a Festivalului International EUROPAfest 2011, organizata de jmEvents si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Prezidiul a fost format din:

– Dna Iulia. Deutsch / Sef Adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

– Dl. Bretter Zoltan / Director al Centrului Cultural Maghiar

– Dl. Luigi Gageos / Director EUROPAfest

 

Conf. presa_foto. Daniel Comendant
Conf. presa_foto. Daniel Comendant

foto 1: Daniel Comendant

Conf. presa_ foto. Catalin Dumitru
Conf. presa_ foto. Catalin Dumitru

foto 2: Catalin Dumitru

foto 3: afis EUROPAfest 2011

EUROPAfest 2011 – jazz, blues, pop & clasic18 ani – am devenit majori !

Intre 7 si 13 mai EUROPAfest te pune in contact cu valorile muzicale ale unei lumi intregi. Peste 300 de muzicieni din 45 de tari invadeaza Bucurestiul cu reprezentatii live de jazz, blues, pop si clasic aflate sub semnul autenticului – concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si multe alte evenimente asteapta sa fie descoperite de un public divers.

Festivalul debuta in urma cu 18 ani ca o initiativa indrazneata depasind conventionalul si deschizand apetitul pentru muzica buna si un mod liber ÅŸi relaxat de a gandi. Astazi, considerat brand de tara, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reuneste 4 genuri muzicale.

Sub sloganul „Festivalul ofera ! Tu alegi !” registrele vor oscila intre senzualitatea bluesului, dinamismul pop-ului, neconventionalul jazzului si virtuozitatea clasicului. EUROPAfest ofera, ca in fiecare an, o agenda bogata, in care muzica buna devine principalul mod de comunicare intre artisti si public.

EUROPAfest promite o atmosfera vie, zilele festivalului fiind ca niste usi deschise către aerul oraselor occidentale. De la un concert din festival pleci cu senzatia ca ai gustat un pic din micile placeri cosmopolite – zambete, muzica de calitate, o lejeritate si o seninatate in exprimare pe care o vei remarca atat la muzicieni cat si la public. Cu siguranta te simti mai “european” pentru ca, brusc, esti conectat la cultura unei intregi lumi; e o experienta care iti da o pofta si un entuziasm enorm sa descoperi lumea mare, aceea care o imbratiseaza pe a ta.

La festival, oamenii fini, indiferent de varsta sau ocupatie, se recunosc doar din priviri si asta e reconfortant, caci vei stii ca si cei din jurul tau vor aprecia, ca si tine, tot ce-i mai bun si mai frumos in muzica – bucuria de a te conecta la o lume noua doar ascultand un artist din alta tara, senzatiile inedite, necunoscutul pus pe note.

Festivalul este o gura de aer proaspat in contextul destul de plat pe care il ofera piata de evenimente culturale din Bucuresti, unde publicul primeste de obicei doar ceea ce se vinde. Punand accentul pe calitate si mai putin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, incurajeaza apropierea tinerilor de muzica buna oferind intrarea libera studentilor si elevilor, in limita locurilor disponibile.

Din 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.
EUROPAfest se va desfasura In diferite locatii pentru a facilita accesul publicului larg, in functie de preferinte, dar si pentru a da posibilitatea evenimentelor paralele.

Informatii suplimentare si fotografii :

jmEvents

0720.31.61.62 / 0740.759.566

office@jmEvents.ro

www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

 

Agenda

jazz, blues, pop & clasic

EUROPAfest 2011 Bucuresti, 7 – 13 mai

7 mai / Concertul de deschidere – Ziua Europei

Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat sarbatoririi Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Saptamana de muzica buna incepe cu armonie, fast, exuberanta si atmosfera electrizanta. Seara promite momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului, interpretari inedite si originale, invitati speciali, proiectii si prezentari spectaculoase.

8 – 12 mai / Concerte –  Jazz, Blues, Pop

In serile urmatoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues si pop, sustinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, SUA, Polonia, Ucraina.

7 – 12 mai / Caffe Festival

Printre cele mai faimoase si iubite parti ale festivalului se numara si Caffe Festival – concerte live in spatii neconventionale. Prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.

8 – 12 mai / Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, dar si din SE Europei, aflata la cea de a 5-a editie. BIJC este cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Se adreseaza trupelor si vocalistilor, avand ca scop recunoasterea valorilor jazzului romanesc si international. Competitia este secondata de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali. 18 trupe cu muzicieni din 21 de tari vor reprezenta noua generatie a jazz-ului mondial in 7 zile de muzica intensa, 100% jazz and more.

8 – 12 mai / Jeunesses International Music Competition – flaut

Al doilea concurs desfasurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr-un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. Acestia vor evolua in fata unui juriu international.In 2011, concursul a inregistrat un numar record de 145 de flautisti din 40 de tari. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

13 mai / Gala EUROPAfest

Festivalul se incheie cu un eveniment de tinuta – Gala EUROPAfest, o seara in care publicul are ocazia sa regaseasca cele mai apreciate acorduri si cele mai impresionante prezente. Cu aceasta ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.