Euribor scade, cursul valutar creste – efect neutru la credite

Conform unei analize realizate de catre portalul financiar moneycenter.ro, valoarea atinsa de cotatia valutara leu/euro anuntata vineri de catre BNR este un nou maxim istoric, cursul de schimb de 4,3783 lei pentru un euro fiind cel mai mare din ultimii 20 de ani.

Aceasta apreciere a valorii euro vine ca urmare a ultimelor evolutii inregistrate in Romania: anuntata crestere de salarii pentru bugetari, prognozele privind reintrarea in recesiune la sfarsitul primului trimestru din anul 2012, precum si scaderea puternica a investitiilor straine.

Astfel, in luna ianuarie investitiile straine au scazut dramatic la 23 milioane euro, de la 376 milioane euro in perioada precedenta din anul trecut.

Cresterea cursului euro/leu s-a temperat spre sfarsitul zilei de Vineri, 16 martie, ultimul curs valutar online pe piata valutara fiind usor in scadere fata de cotatia anuntata de catre BNR.

Pentru romanii cu credite in valuta aceasta apreciere brusca a euro se va resimti la momentul platii ratei lunare la credit, un curs valutar case schimb mediu situandu-se in jurul valorii de 4.33-4.35 la cumparare si 4.45 la vanzare.

Parca pentru a contrabalansa cresterea cursului euro/leu, ziua de Vineri a adus o noua scadere pentru rata dobanzii Euribor 3m (3 luni), aceasta ajungand la 0,853%.

Despre moneycenter.ro

moneycenter.ro si-a propus sa dezvolte un supermarket financiar al carui scop este de a ajuta consumatorii sa economiseasca.

Cele mai importante sectiuni ale siteului trateaza teme dintre cele mai diverse dar cu un impact semnificativ asupra vierii fiecarui roman: comparatii de credite, carduri de credit, instrumente de economisire-investire si asigurari, listarea celor mai noi promotii si cataloage de produse de pe piata, compararea costurilor pentru abonamentele de telefonie mobila si internet, evidentierea costurilor ascunde ale biletelor low-cost,  grila de comisioane a principalilor brokeri precum si compararea cotatiilor valutare existente la banci.

In plus, pe moneycenter.ro puteti gasi cataloagele online ale celor mai importanti comercianti din Romania: Lidl,  Altex, Baumax, Dedeman, Domo, emag, Obi, Media Galaxy, etc.