Esti pasionat de ceasuri? Protejeaza-le cu ajutorul cutiilor de ceasuri!!

Daca esti unul dintre multii pasionati de ceasuri si detii multe modele pe care ai platit suficient de mult, este absolut obligatoriu sa le pastrezi intr-un loc special creat pentru a fi depozitate, cu scopul de a proteja materialele din care sunt confectionate si pentru a nu exista riscul uzurii, mai ales daca sunt din piele naturala sau sunt sustinute de bratari fine.  Astfel, pentru a fi mereu in siguranta si pentru a stii exact de unde sa le iei in momente de graba, este ideal sa achizitionezi diferite cutii de ceasuri.

Daca trebuie sa faci un cadou interesant si mai ales util unui pasionat de ceasuri,este ideala o cutie imbracata in piele ecologica sau naturala, in care se poate pastra in siguranta colectia personala de ceasuri, acestea avand cusaturi de cea mai buna calitate. Pe langa scopul principal pentru care a fost creata, aceasta pot fi si un element decorativ care va oferi eleganta incaperii in care se afla. Oferita cadou, aceasta va fi folosita pentru a pune in ordine, aranjate, toate ceasurile detinute, fie ca sunt trei, patru, sase, opt, zece sau doisprezece ceasuri.

Pentru barbati, unul dintre cele mai importante accesorii sunt ceasurile, acestea reprezentand un simbol al elegantei. De aceea, mai ales daca ai un ceas cu design deosebit sau cu o poveste si valoare inestimabila sau doar esti un colectionar, este recomandat ca acestea sa fie pastrate intr-un loc special si anume o cutie eleganta, de cea mai buna calitate, care sa protejeze ceasurile de anumiti factori externi care le-ar putea dauna.

Cum alegi cutia in functie de tipul de ceas?

In cazul in care nu stii cum sa alegi cutia de ceasuri potrivita, trebuie sa tii cont de tipul de ceas, daca este automatic sau cu quartz. In cazul celor automatice, acestea au nevoie de o cutie unde sa poata fi intoarse in conditii ideale, doar ca acestea au un pret mai mare decat cele care nu beneficiaza de aceasta functie, insa pentru siguranta ceasurilor se poate spune ca merita toti banii. Cand este vorba despre un ceas cu quartz, nu este nevoie de o cutie speciala, fiind suficient doar sa le protejeze de praf sau umezeala, insa cel mai bine ar fi sa alegi un model compartimentat.

Cat de importante sunt materialele si dimensiunile cutiilor de ceas?

Printre cele mai importante aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand alegi o cutie de ceasuri, sunt materialele din care sunt confectionate. Cea mai buna alegere este pielea naturala , aceste cutii fiind de cea mai buna calitate, dar au si un aspect deosebit si sunt foarte rezistente in timp. Singurul dezavantaj legat de cutiile din piele naturala sau ecologice apar atunci cand este vorba de costurile acestora.

Daca se alege o cutie de ceasuri din piele ecologica, pretul pentru o astfel de cutie este mult mai accesibil si poate fi cea mai buna alegere atunci cand se doreste o cutie la un pret bun, dar aspectuoasa si cu o rezistenta mare in timp.

In cazul in care cauti o cutie de ceasuri pentru tine, trebuie sa ai grija sa alegi una in care sa poata fi pastrate unul langa celalalt, pentru a nu exista riscul de a se zgaria unul de la altul. Trebuie deci sa alegi unul in care sa aiba loc toate ceasurile pe care le ai.

De asemenea, foarte important este ca atunci cand alegi cutia, sa ai grija ca fiecare ceas sa poate fi asezat in compartimentul lui, in acest fel putand sa iti faci o idee despre dimensiunea pe care ar trebui sa aiba cutie, pentru a -i gasi locul potrivit de depozitare.

Care sunt sistemele de inchidere ale cutiilor?

O alta diferenta intre toate aceste modele de cutii sunt sistemele de inchidere, care pot fi cu capse sau chei, sau printr-o simpla apasare a capacului. In cazul celor cu capse, acestea sunt mult mai usor de deteriorat si astfel praful va reusi sa patrunda in interior. Cele cu cheie sunt cea mai buna varianta pe care o poti alege, ele avand avantajul de a nu permite nimanui sa aiba acces la ele si nici nu se pot deschide din greseala. Dezavantajul este ca au un pret ceva mai ridicat, insa aspectul deosebit si siguranta pe care o ofera fac acest lucru sa nu mai conteze foarte mult.