Esti in cautarea unui tocator de hartie? Click aici pentru sfaturi

Beneficiile achizitionarii unui tocator de hartie pentru acasa sau la birou

Cum alegi cel mai bun model pentru tine? Ce tocator de documente este cel mai potrivit pentru acasa? Care este recomandat pentru birou? Si care sunt diferentele dintre maruntitoarele cu fasie, cu taieturile incrucisate si cele cu micro-taieturi?

Un tocator de hartie este un dispozitiv mecanic utilizat pentru a taia hartia fie in benzi, fie in particule fine. Organizatiile guvernamentale, intreprinderile si chiar persoanele fizice folosesc astfel de aparate pentru a distruge documentele private, confidentiale sau sensibile.

Astfel, tocarea interna a unui tocator de hartie reprezinta solutia excelenta pentru a scapa de informatiile confidentiale intr-un mod sigur. Dar cand doriti sa maruntiti volume mari de hartie sau daca aveti nevoie de maruntire in mod regulat, atunci achizitionarea unui astfel de aparat poate reprezenta solutia ideala pentru nevoia dumneavostra. Cei care au cumparat un astfel de aparat au marturisit ca se simt mult mai siguri privind confidentialitatea documentelor importante.

tocator de hartie

Ce aspecte trebuie luate in considerare inaintea achizitionarii?

Este important sa intelegeti performantele, caracteristicile si specificatiile unui tocator de hartie inainte de a le cumpara. Acest lucru evita dezamagirile ulterioare. Nu doriti sa achizitionati un astfel de aparat care trebuie sa se raceasca dupa 2 minute de maruntire si nu puteti gestiona mai mult de trei coli de hartie pe furaj atunci cand trebuie sa tocati regulat la birou cu mai multi colegi sau chiar acasa.

Timpul de functionare si de racire

Dumneavoastra stiti care este durata de executie a unui tocator de documente? In general, oamenii nu isi dau seama de acest lucru, dar majoritatea acestor masinarii au un timp maxim de rulare si un timp de racire, cunoscut si sub denumirea de „duty-cycle”. Cu alte cuvinte, puteti utiliza tocatorul pentru o anumita perioada de timp, inainte ca motorul sa se raceasca.

Toate aparatele se supraincalzesc?

Acest aspect depinde in functie de model, de calitatea acestuia si de nivelul de securitate. Majoritatea acestora pot marunti intre 5-10 minute continuu inainte de perioada de racire. Aparatele profesionale pentru birouri pot functiona pana la 30 de minute. Exista, de asemenea, maruntitoare comerciale, care pot functiona continuu fara a se opri sau sa se raceasca.

Durata timpului de racire depinde de aparat, dar in medie poate dura 30 de minute inainte ca acest tocator de hartie sa fie gata pentru urmatoarea sesiune de maruntire.

Capacitatea de depozitare a resturilor de hartie

Majoritatea sunt livrate cu o cos sau cu tambur de stocare pentru a colecta particulele de hartie. Unele maruntitoare ieftine contin doar partea de maruntire pe care trebuie sa o asezati deasupra, in timp ce altele au o capacitate mai mare de depozitare, toate astea in functie de modelul ales.

Indiferent de ce cauti, la DPAP gasesti orice model de tocator de hartie, potrivit nevoilor tale!