Esti gravida? Iata care sunt cele 14 semne precoce de sarcina

Inainte sa apara primele semne clare ale sarcinii, asa cum este cresterea in greutate si conturarea burticii, in prima luna, chiar si inainte sa treaca 30 de zile de la conceptie, poti avea o serie de semne care iti dau de inteles ca vei deveni mamica.

Lipsa menstruatiei este semnul dupa care majoritatea femeilor incep sa banuiasca o sarcina, insa sunt multe simptome care pot indica o sarcina chiar si inainte de data la care trebuia sa apara menstruatia, chiar la doua saptamani de la fecundarea ovulului. Multe femei sunt chiar induse in eroare de aceste semne deoarece majoritatea se intalnesc si inainte sa inceapa menstruatia.

Iata care sunt primele semne si simptome de sarcina:

1. Sensibilitatea sanilor
Dupa ce ovulul este fecundat, corpul incepe sa secrete mai mult progesteron, precum si hormonul sarcinii – gonadotropina, cunoscut si sub numele de hCG. Acesti hormoni cauzeaza mai multe schimbari in organism, una dintre ele fiind o sensibilitate ridicata a sanilor: sanii se umfla, ii simti mai plini si mai grei si apare chiar si durerea la atingerea sfarcurilor. In acelasi timp, tuberculii lui Montgomery, glandele sebacee din jurul areolei, devin mai proeminenti.

2. Crampele
Durerile pe care le vei simti la nivelul abdomenului seamana cu crampele menstruale, insa cauza lor este diferita, in sarcina ele fiind provocate de implantarea ovulului in peretele uterului, proces numit nidatie. Uterul se contracta pentru a se pregati de toate …

Articolul complet si sursa acestui articol se afla pe siteul copilul .ro la adresa:
http://www.copilul.ro/sarcina/simptome-sarcina/Esti-gravida-Iata-care-sunt-cele-14-semne-precoce-de-sarcina-a16791.html